Ildsjæl bag VesterhavsCup vil udvikle videre

IDRÆTSSTÆVNE – Den 21. udgave af det internationale fodbold- og håndboldstævne VesterhavsCup blev endnu en succes for arrangørerne og kvinden i spidsen, Kirsten Kirchner fra Sædding-Guldager Idrætsforening.

Omkring 2.500 deltagere fra mange lande hyggede sig i Pinsen med Guldager Idrætscenter som centrum. Og i år 2 med det nye og mindre setup – uden den tidligere samarbejdspartner Euro-Sportring – har det bevist sin succes.

”Vi gik jo fra 4200 deltagere i 2015 til 2500 deltagere i 2016 – men fik samme overskud. I år forventer vi nogenlunde det samme deltagerantal og overskud, og det viser bare, hvor stor en bid af kagen, de har fået,” konstaterer Kirsten Kirchner.

”Nu kan vi også forkæle deltagerne lidt mere – det er noget, vi arbejder meget med hvert år. Lave lidt bedre mad og f.eks. give dem en hjemmelavet vaffelis som surprise dessert i går – lave nogle små hyggelige ting, som differentierer os fra andre stævner.”

Kirsten Kirchner arbejder til daglig som eventkoordinator hos Esbjerg Kommune, hvor hun bl.a. har været med til at arrangere store events som Landsstævnet, Tall Ships Race, Curling EM m.m.

Derfor har hun også en faglig indgang til arbejdet med at arrangere VesterhavsCup, hvor hun har været ansvarlig for stævnet de sidste tre år.

Hvorfor lægger du så mange timer i den samme slags arbejde, når du har fri?

”Hos SGI Fodbold har vi den filosofi, at folk gør det, de er gode til. Så vi har f.eks. en kasserer, som er økonomidirektør hos Viking, vi har en formand, som er direktør hos Valsemøllen osv. – vi gør det, vi er gode til,” forklarer Kirsten.

”Det, der ’trigger’ mig, er arbejdet med alle de frivillige. Det er meget specielt, for man kan jo ikke bare diktere rundt med en frivillig. Og så har jeg jo to børn, der spiller fodbold herude, så jeg har været

herude i 15 år og arbejdet med det her.”

Den mindre størrelse på stævnet gør bl.a., at alle fodboldkampe nu kan afvikles i Guldager, og deltagerne kan overnatte indenfor gåafstand på de nærmeste skoler.

”Vi vil gerne holde os på den størrelse og så produktudvikle indenfor de rammer. Vi vil gerne lave det endnu mere lækkert med et bedre stævne år for år.”

Relaterede artikler

Top