Leder: Forsyning i flyverskjul

LEDER – Hjerting Postens kritiske dækning sidste år af Din Forsynings store kloakarbejde i Hjerting var én stor gang énsidigt journalistisk makværk, der kalder kraftigt på et dementi.

Det mener man hos Din Forsyning – så vidt vi har hørt. Og det er en meget alvorlig beskyldning, som vi tager dybt alvorligt. Så vi spidsede selvfølgelig ører, da vi hørte anklagerne komme ud mellem sidebenene på en af forsyningens medarbejdere i januar.

Alle begår fejl, og det sker også her i kompagniet. Heldigvis ret sjældent, men sker det, så retter vi fejlen med det samme. Naturligvis. Så vi spurgte nærmere ind til, hvad vi havde begået af fejl, så vi kunne bringe en kvalificeret rettelse. Det var dog svært at få noget konkret om anklagerne, så vi bad de involverede medarbejdere om et møde efter eget valg af tidspunkt hos dem, hvor direktionen også var inviteret.

Til mødet stillede Hjerting Posten med alle artikler og en rød tusch, så fejlene kunne rettes. Din Forsyning stillede med en enkelt, helt tredje medarbejder, som – trods accepten af både møde og dagsorden – ikke ønskede at forholde sig til de alvorlige anklager fra kollegaen eller fortælle, hvad der konkret var galt.

Til gengæld kunne vedkommende toppe retorikken op ved at gentage anklagerne i en svada, som diplomater nok ville kalde ’en åbenhjertig drøftelse’.
Det blev ingen klogere af, men det er jo ikke første gang i den journalistiske verdenshistorie, at der bliver skudt på et kritisk medie. Det har vi prøvet før fra tungere kanoner, men som regel udført mere elegant.

Og efter vores artikler 14. november sidste år har vi stadig ikke modtaget en eneste konkret indsigelse. Til gengæld truer Din Forsyning med, at man fremover ikke vil bidrage med andet end pressemeddelelser til Hjerting Posten og ikke være til rådighed for interview. Det bliver interessant, hvis et kommunalt ejet forsyningsselskab vil gøre alvor af dét.

Vores dør og vores ører er åbne, hvis Din Forsyning en dag skulle få mod på at specificere sine anklager.
Mens vi venter, står vi ved alt, hvad der er skrevet – både i den journalistiske reportage og de holdninger til sagen, der luftes på lederplads.

Der er heller ingen garanti for, at vi artigt vil kopiere de pressemeddelelser, der sendes ud – det er andre bedre kvalificerede til. Men vi kan roligt garantere, at vi fortsat vil holde øje med både forsyningen og andre, der fortjener et kritisk blik. Vi er i øvrigt blevet kontaktet af to erfarne branchefolk, som uafhængigt opfordrer os til at gå videre med dækningen, men så interessant er forsyning trods alt heller ikke.

Uanset hvad, så fortsætter vi med at passe vores arbejde og anbefaler Din Forsyning at gøre det samme.
Ellers hører I fra os igen.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top