Svær øvelse på grusvejene

På foranledning af en gruppe borgere i ’grusvejskvarteret’ i Hjerting har Esbjerg Kommune nikket ja til at se på mulighederne for at lave en bevarende lokalplan for kvarteret.
Vi har ikke som de statsstøttede medier haft resurser og tid til at gå dybt ind i sagen. Men som man kan se af nedenstående dronefoto, som Hjerting Posten har taget, er kvarteret i dag en blandet landhandel. Der er stråtækte huse, der er murstenshuse fra 1960’erne, og der er moderne, hvide, kvadratiske huse. Det er åbenbart højeste mode på arkitektskolerne herhjemme. De skyder op som paddehatte i Hjerting og på strandvejen ind mod byen. Om man kan lide dem eller ej, er en smagssag.
Det kommunale grønne lys har givet debat på de såkaldt sociale medier. Giver det mening at lave en bevarende lokalplan for ’grusvejskvarteret’, når det allerede er halvvejs ’moderniseret’? Det er en svær øvelse. Men sikkert er det, at de veje, der har mange stråtækte huse, er de hyggeligste.
Og lidt fra vor egen verden. Vor kollegaavis, Esbjerg Ugeavis, er nu også på den lange liste over stedlige medier, der får statstøtte. Den har søgt og fået lidt kompensation for forårets coronatab. Det skal være dem vel undt. Vi har ikke kunnet søge, da vores annoncører har bakket os så godt op, at vi ikke har tabt over 30 procent af omsætningen. 1000 tak for det – og glædelig jul til alle!

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top