Et område med go’ energi

Som fortalt i aprilnummeret af Hjerting Posten har Kurt Henriksen lagt avisens tøjler i mine hænder. Det er jeg både stolt, men også ydmyg over. Det er pænt store fodspor, der skal udfyldes. Se bare i dette nummer, hvor Sædding-borgerne kan glæde sig over, at de slipper for tre dominerende højhuse på Strandvænget. Det var ikke sket uden min forgængers solide journalistiske afdækning af sagen. Ganske vist hedder det sig nu, at Esbjerg Kommune havde begået en fejl ved offentliggørelsen af den nødvendige lokalplan, og at den pause, det har givet, har givet Ungdomsbo lejlighed til at gentænke projektet. Men mon højhusene var taget af tegnebrættet uden Hjerting Postens stædige dækning af sagen? Det får vi aldrig at vide, men Ungdomsbo skal have ros for beslutningen.
SGI Fodbold skal også have ros: Ny erhvervsklub, nyt sponsorudvalg, planer om moderne klublokaler med udsigt over banerne og meget mere er der planlagt. Og kender man deres energi ret, skal projektet til seks-otte millioner kroner nok blive ført ud i livet.
Glemmes skal heller ikke alle de iværksættere og ildsjæle, der som 19-årige Mathias Venzel kaster sig ud i livet som selvstændig anlægsgartner. Eller åbner et bed and breakfast i udkanten af Hjerting som Charlotte og Rasmus Øllgaard har gjort det. Eller i en hulens fart arrangerer et vælgermøde den 3. juni som bestyrelsen for Jon & Dittes Hus har gjort det.
Ros også til HIF, der trods uro og modvind ikke har tænkt sig at opgive drømmen om et moderne Sports- og Kulturcenter. De har startet en pengeindsamling, der gerne skulle skaffe godt 700.000 kroner. De kan i øvrigt trækkes fra i skat, hvis man bruger DGIs særlige indsamlingsformular som forklaret i opråbet fra HIF i avisen. Så bliver et tilsvarende beløb udløst i offentlig støtte, og så er der penge til inventar og udstyr.
Vi har undervejs stillet mange kritiske spørgsmål, men nu, hvor byggeriet er i gang, må vi alle i Hjerting få det bedste ud af det. Jeg drømmer personligt om masser af gode kulturoplevelser og har derfor meldt mig som aktiv i husets bestyrelse. Lad os give den en skalle. Lad og vise, at der vitterligt er go’ energi i 6710!

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top