Højere skat en forkert vej

Esbjerg er blevet overhalet af Vejle som Danmarks femtestørste kommune. Og hvad gør et stort flertal i Esbjerg Byråd? Sætter skatten op. Kommune­skatten hæves i 2020 med 0,2 procent til 25,8 procent. Det svarer til cirka 27 millioner kroner. Udgifterne
hæves med 386 millioner kroner i perioden 2020 til 2023. Besparelserne er på 353 millioner kroner, altså vil flertallet netto bruge flere af skatteborgernes penge.
Flertallet har opgivet at få enderne til at hænge sammen, selv om der er et milliardstort budget at grave i.
På samme tid bestilles der nyt udstyr til byens CO2-skadelige udendørs skøjtebane, der skal købes vandrutsjebaner, laves overgange over Sædding Strandvej til trekvart million kroner stykket, der asfalteres på livet løs her i årets sidste måneder, og der startes masser af fine projekter, som intet har med kernevelfærd at gøre. Og der fyres for eksempel erfarent, administrativt personale, der får vigtige sociale afdelinger i kommunen til at fungere.
Det ligner ansvarsforflygtigelse. Og det er asocialt. Her i 6710 kommer mange højtlønnede borgere ikke til at mærke skattestigningen, da de er beskyttet af det såkaldt skrå skatteloft. Men de lavtlønnede, der har sværest ved at få økonomien til at hænge sammen, får hele stigningen at mærke.
Er målet at blive syvendestørst?

Note: I avisen skriver vi ‘by’ i stedet for ‘kommune’, som det selvfølgelig skulle have været. Som by er Esbjerg størst med 70.000 indbyggere mod Vejles 50.000. Som kommune har Esbjerg 115.483 indbyggere, mens Vejle Kommune sneg sig op på 115.607 indbyggere, skrev TV2 den 26. september. Vi beklager fejlen, som hermed er rettet.

Tekst:

Der er lukket for kommentarer.

Top