Esbjerg kan ende med at få et succesvalg

Valgkampen til Folketinget er i fuld gang Vi står midt i en verden med krig, mangel på energi i Europa, en galoperende inflation, stigende ledighed og en truende konkursbølge blandt mange små og mellemstore firmaer, men Radikale Venstre ville have et valg og fik det.
Heldigvis har vi retfærdige og åbne valg. Vi kan se i diktaturstater, hvordan samfundet går i forrådnelse uden den friske ilt, som demokrati, ytringsfrihed og personlig frihed er. Så er et valg trekvart år før tid til at leve med.
Før kommunalvalget spåede vi, at borgmester Jesper Frost Rasmussen ville kunne spadsere let og ubesværet tilbage til sit borgmesterkontor efter valget. Sådan blev det også. For vælgerne belønner resultater, de kan lide stabilitet, og de kan lide kandidater, der kæmper for deres sag og lokalsamfund uden at beklikke modstanderne.
Et folketingsvalg er helt anderledes end et kommunalvalg. Der er kun 179 pladser inklusive de fire til Grønland og Færøerne, så kun de store partier kan se frem til mere end ét mandat i en storkreds.
Ser vi på, hvordan Esbjerg og Fanø, som er en del af Esbjerg Bykreds, kan tænkes at blive repræsenteret, er det næsten utænkeligt, at Anders Kronborg (S) ikke bliver genvalgt. Den mand er her, der og allevegne, også på Fanø. Og han er hurtig til at tage lokale sager op.
Så er spørgsmålet, om Esbjergs øvrige kandidater kan samle stemmer nok. Hvis vælgerne i Trekantområdet er meget enige om, hvem de ønsker på tinge, bliver det en hård kamp. Men denne gang er der mange stærke kandidater her i Esbjerg og på Fanø, så et bud herfra er, at vi får minimum tre kandidater valgt.
God valgkamp og god efterårsferie!

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top