Godt valg i 6710

Henning Hyllested (Ø), Ulla Tørnæs (V) og Anders Kronborg (A), her på valgmødet i Jon og Dittes Hus 3. juni, blev alle tre valgt til Folketinget.

Folketingsvalget er overstået, og 6710 har – næsten – fået sit eget folketingsmedlem. Socialdemokraten Anders Kronborg, der har boet i Sønderris i 18 år af sin barndom og ungdom, er stormet ind i Folketinget som største stemmesluger i kredsen og skal nu udnytte de 12 års erfaring, han har fået i Esbjerg Byråd på bedste vis.
Som folketingsmedlem er han kun bundet af sin egne holdninger og samvittighed, det skriver han under på, når han i overmorgen underskriver grundloven og bliver fuldgyldigt folketingsmedlem med adgang til salen og til at stemme i den.
Han ved dog også godt, at hans parti, det gamle arbejderparti, har tradition for disciplin. Kæft, trit og retning er der også folk, der kalder det. Så der ven¬ter den unge lærer nogle udfordringer. Når nu de østjyske, fynske og københavnske MF’ere presser på for at bruge et enormt milliardbeløb på at få en timemodel mellem Aarhus og København, hvad så med penge til det pressede veje i Vest- og Sydjylland? De er jo ikke så sexede som flotte motorveje eller elektriske lyntog, der kan køre 250 kilometer i timen.
Flere uddannelser til Esbjerg skal han også kæmpe for. Hver gang, der kommer en ny uddannelse, mindskes fraflytningen fra et yderområde.
Heldigvis har han, Ulla Tørnæs og Henning Hyllested som ny- og genvalgte folketingsmedlem¬mer i valgkampen givet hånd på at arbejde sammen om vestjyske og sydjyske interesser. Vi tager dem på ordet. Og det forpligter også os som vælgere.
Intet folketingsmedlem kan vide alt eller havde argumenterne for alle lokale løsninger i ærmet. Dem skal de have fra borgerne, borgmestrene, lokalpolitikerne, de lokale erhvervsfolk, foreningslivet og kulturpersonlighederne.
Så måske skulle vi genoplive det gamle Mao-citat: Bombardér hovedkvarteret! Eller sagt på jysk: Ring eller skriv lige til Anders og de andre, når du vil hjælpe dem og os selv, ikke?

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top