Fremgang og fredning i 6710

Hent lederen og artiklen om Marbæk-fredningen som PDF her

Det vil være synd at sige, at vi står i en kedelig tid i 6710. Lige nu er der for eksempel startet et kæmpeslagsmål om fredningen af Marbæk plantage på den ene side, og på den anden side kan vi i dag fortælle om 210 nye byggegrunde i henholdsvis Hjerting og Guldager, og begge steder bliver de sikkert hurtigt solgt. Det er godt for dagligvarebutikkerne, byggebranchen og skolerne.
I sagen om Marbæk plantage har Danmarks Naturfredningsforening startet en fredningssag alene uden Esbjerg Kommune. Det vil føre til fældning af måske 20.000 til 30.000 træer. Det kan godt lade sig gøre, da dansk lovgivning giver foreningen en enestående stærk position. Men byrådet lader til at være taget med bukserne nede og har svært ved at finde ud af, hvordan den situation skal tackles. Det virker underligt. Vi glæder os til at se nogle klare meldinger fra de enkelte politikere, ikke kun på de såkaldt sociale medier.
Andre, og det er de borgere, der ikke bryder sig om indhegning af vilde og halvtamme dyr, ved derimod godt, hvad de vil. De vil stoppe fredningen. Det vil mange borgere, der bare godt kan lide Marbæk plantage, som den er, også.
De hårdeste modstandere har kastet sig ud i en stor kampagne på Facebook, men det er faktisk trist. Ikke alle følger med her. Og man kan bruge andre navne end sit eget.
Det hjælper i virkeligheden heller ikke. Kun indsigelser til Fredningsnævnet for Sydjylland, der skal tage afgørelsen, tæller.
God debat og god marts!

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top