Den 25. VesterhavsCup blev fejret med manér

Fotos: Klaus Rejnhold Sørensen

SPORTSCUP – Jubilæumsudgaven af VesterhavsCup blev en fuldtonet succes. Og 25. udgave af den traditionsrige begivenhed beviste også, at fornyelse er vejen frem.

I år havde SGI – Sædding-Guldager Idrætsforening – selv overtaget både salg og arrangement af stævnet, som hidtil har ligget hos den hollandske organisation Euro-Sportring.

DSC_1042

Det internationale samarbejde har givet gode udenlandske kontakter og trukket flere deltagere fra mange lande. Men nu skulle SGI og stævnet stå på egne ben med Kirsten Kirchner som hovedansvarlig.

”Vi har været lidt spændt på, om det lykkedes med det nye koncept, men det gjorde det,” fortæller Klaus Rejnhold Sørensen fra SGI.

 

IMG_7310 frittetMasser af go’ energi

”Tidligere har stævnet været langt større med en noget mere bøvlet kommunikation.
Vi har i år haft devisen, at det skal være sjovt at være med som deltager, men også at arrangere det og være med for de frivillige. Det synes vi også, det er blevet, og der har ligget en go’ energi i det.”

 

Som et led i afskeden med Euro-Sportring er stævnet skaleret lidt ned i størrelse. I år var ca. 2.700 deltagere mod over 4.000 sidste år.

”Men vi får det samme ud af det i foreningen og har kunnet trække lidt mindre på de frivilliges velvilje. Så det er lidt af en win-win – i hvert fald for os,” siger Klaus Rejnhold Sørensen, som i skrivende stund ikke har nøjagtige tal for det økonomiske overskud.DSC_1414

”Det er et større regnestykke, men vi regner med at lande nogenlunde samme sted som sidste år. Og for fodboldens vedkommende er 25-30 pct. af hele vores indtjening fra stævnet. Derfor har vi været lidt ekstra nervøse for at ændre konceptet, for det er mange penge at misse i budgettet.

Men det helt nye setup fungerede, og talsmanden roser Kirsten Kirchner, der arbejdede som ansvarlig på frivillig basis, men kunne trække på erfaringer fra sit daglige job i kommunens event-sekretariat.

 

Samlet ét sted

Og den lidt mindre størrelse på stævnet giver nogle praktiske fordele.

”En af de helt store styrker i år har f.eks. været, at alle fodboldkampe kunne afvikles i Guldager. Det er jo også mere vores hjemmebane end Veldtofte, og det er meget nemmere at have folk samlet ét sted,” påpeger Klaus Rejnhold Sørensen.

 

DSC_1585 frittetIkke helt udbrændte

”Så vores tanke er at udvikle på samme deltagerantal og gøre stævnet endnu bedre med Guldager som centrum. Jeg tror ikke, vi skal op på hverken fire eller femtusind deltagere igen. Men vi er allerede begyndt at tænke på næste år, og det er jo et positivt signal, at vi ikke er helt udbrændte.”

En anden nyskabelse, som blev en stor succes var en lille konkurrence om bedste oprydning på de fem skoler, hvor deltagerne overnattede. Det vindende hold hvert sted fik serveret en luksusmorgenmad – komplet med tjenere og hvid dug. Den slags idéer, hvor god afvikling og forkælelse af deltagerne går hånd i hånd, vil SGI gerne udvikle flere af i fremtiden.

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top