HIF drømmer om liv ved Hjertinghus

En helhedsplan fra HIF og arkitekt Helene Plet indeholder visioner om padelbaner, grønne volde, sundheds­tempel og stilfuld parkeringsplads

Hent hele artiklen som PDF her

IDRÆTSLIV – Knap har Hjerting Idrætsforening med støtte fra borgerne og Esbjerg Kommune fået sports- og kulturhuset Hjertinghus op at stå, så dukker der nu nye drømme op blandt de kreative HIF-medlemmer.

Sådan kunne området ved Hjertinghus udvikle sig til et levende sted med masser af udendørsaktiviteter. Illustration: PLET arkitektur.

Foreningen har i samarbejde med arkitekt Helene Plet udarbejdet en helhedsplan, der indeholder to eller tre baner til den fremadstormende sportsgren padel, som er en slags tennis i et stort bur, et sundhedstempel til for eksempel yoga, grønne volde, buske med spiselige bær, stilfuld parkering med røde teglsten og slotsgrus samt en grøn korridor langs tennisbanen, hvor man kan spadsere lidt samt et udekøkken. Det vil koste et lille millionbeløb at føre planen ud i livet, vurderes det.

Der skal være plads til hygge blandt alle aktiviteterne.

HIF-formand Anders Kristensen understreger, at helhedsplanen på nuværende tidspunkt stadig er på planlægnings- og drømmestadiet:’
”Vi har fået lavet en spændende helhedsplan. Den er ikke godkendt af kommunen endnu, men de finder den interessant. Hjertinghus og området kommer til at spille maks sammen ved at de understøtter hinanden med de aktiviteter, der kan foregå,” siger HIF-formanden.
”Vi har stort fokus på at skabe nogle faciliteter, som kan bruges af alle – når det gælder hyggekrogen med udekøkken, vil den sandsynligvis også kunne bookes uanset medlemskab,” tilføjer han.
”Vores førsteprioritet er padel, som der er stor interesse for. Parkering kommer nok senere,” slutter Anders Kristensen.

Yoga er en mulighed i sundhedstemplet.

HIF er ved at lægge helhedsplanen på sin hjemmeside. Særligt interesserede kan også hente en fysisk version i Hjertinghus. En aftale er nok en god idé i disse nedlukningstider. Der er trykt 50 styk.

Måske kunne basketball være en mulighed.

Tekst: Finn Arne Hansen
Illustrationer: PLET arkitektur

Tekst:

Relaterede artikler

Top