Landsbyfest nød godt af solen

De mange børneaktiviteter og koncerten med Terese Bonnichsen her i det gennemsigtige telt var meget populære. Foto: Tina Foldager.

Landsbyfesten i Guldager fra den 30. maj til den 2. juni blev en rigtig børnefest

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

FESTIVITAS – Succes i solskin. Så kort kan man beskrive Landsbyfestens forløb i Guldager.
”Siden 2023 har 20-25 frivillige har været i gang med at arrangere landsbyfesten. Vi har holdt byfest i Guldager hvert andet år siden 1987 – det var således den 18. byfest der blev holdt i år,” fortæller borgerforeningens formand Jørn Gade Pedersen.

 

92 løbere
Byfesten startede torsdag aften med Guldagerløbet, der bliver arrangeret af SGI-fitness og motion. Der var tilmeldt 92 løbere.
”Løbet sluttede af i byfestteltet med pølser, øl og vand, men udover det er der nogle aktiviteter der er et ’must’ når vi holder en byfest i Guldager blandt andet gadefodbold, en masse aktiviteter for børn, kagekonkurrence, nøglequiz og fest i teltet fredag og lørdag aften,” tilføjer han.


”Vi havde i år valgt at skrue op for aktiviteterne for børn med det resultat til følge, at det vrimlede med børn både fredag og lørdag. Og når der er mange børn, er der også mange voksne. Der var hoppeborge, ponyridning, kæphestekonkurrence, ansigtsmaling, spejderaktiviteter, slikbod med slushice med mere. Vi har efter byfesten fået mange positive tilkendegivelser på de mange børneaktiviteter, og der er ingen tvivl om, at børnene også kommer i centrum ved byfesten 2026,” siger han videre.

Livekoncert
”Vi havde i år valgt at supplere de lidt mere traditionelle aktiviteter med nye tiltag. Lørdag eftermiddag var der blandt andet koncert med Terese Bonnichsen i to gange 45 minutter – det var absolut et af højdepunkterne ved landsbyfesten 2024. Et andet højdepunkt var gadefodbold der blev afholdt fredag aften. Der var tilmeldt fire gader, og efter nogle meget spændende kampe kunne Skoletoften/Nørrevænget trække sig tilbage som vindere,” beretter Jørn Gade.

Mange sponsorer
Forud for festen udkom et stort Byfestmagasin med mange sponsorannoncer. Der har været meget stor opbakning fra sponsorer. De fik tak på en LED-trailer, der var stillet op ved Esbjerg International School i ugen op til byfesten og på boldbanen under festen.
Landsbyfesten 2024 blev evalueret på møde efter avisens trykstart tirsdag, men der var kommet mange positive tilbagemeldinger før mødet, fortæller han.
”Vi må også erkende, at vi havde valgt den helt rigtige weekend, idet solen skinnede, fra vi startede til vi sluttede, bortset fra en enkelt byge fredag aften. Vi er ikke i stand til at sige noget om økonomien endnu, men det ser ud til, at vi kommer ud med et positivt resultat,” slutter Jørn Gade.
-fina

 

Tekst:
Top