Stor indvielse af Hjertings landingsbro

Martha har allerede været på ‘smugvisit’ i Hjerting. Foto: Foreningen Martha af Sønderho

Fanniker i dragter og andre gæster fra Fanø er med, når Martha kommer for at deltage i indvielsen af Hjerting Landingsbro lørdag den 22. juni. Esbjergs viceborgmester og chefen for Nationalparken
er på pletten

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

MARITIMT – Den ny landingsbro og badebro for fritidssejlere, turbåde og badende åbner officielt ved Hjerting Strand med en storstilet indvielse lørdag den 22. juni klokken 15. Det sker efter et møjsommeligt kalenderarbejde, da mange skulle være til stede.
Hjertings maritime fortid med nære søfartsrelationer til Nordby, Sønderho og Ribe, styrkes dermed nu med en ny landingsbro. Med Hjertings beliggenhed ved Ho Bugt, Langli og Skallingen, er Hjerting Landingsbro også er en vigtig ny del af Nationalpark Vadehavet.
Landingsbroen vil kunne anvendes af såvel fritidssejlere, turbåde, stand up paddel-folket og badende via en badebro-stige. Der er kørefast handicapadgang fra Hjerting Strandpromenade.

Forudså muligheder
Esbjerg Kommune forudså allerede i 2011 mulighederne, da den nye Hjerting Strandpromenade med en foreløbig havplatform blev indviet, og stadig er et attraktivt besøgsmål.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg Kommune, hilser den ny landingsbro velkommen, og glæder sig over at hele Esbjergområdet får en ny spændende attraktion, både for byens egne indbyggere og nye tilflyttere. Formand for Nationalpark Vadehavet Flemming Just byder også Hjertings anløbsbro velkommen. Han noterer sig, at Nationalparkskibet Vadehavet er indtænkt som undervisnings- og demonstrationsskib, der blandt kan anvendes af Esbjerg-områdets skoler til undervisning i Ho Bugt.

Mange lokale bag broen
Hjerting Borgerforening og Esbjerg Kommune står bag En styregruppe under Hjerting Borgerforening har være ansvarlig for opførelsen af Hjerting Landingsbro: Michael Jørgensen, Hjerting Borgerforening, Peter Petersen, Hjerting Badehotel, Arne Lorenzen, Hjerting Kanelaug, Thorvald Børsmose, Hjerting Kanelaug og Ib Christensen, Stiftelsen Jon og Dittes Hus.

Penge fra mange fonde
Projektet er finansieret af egne, indsamlede midler samt bevillinger fra Friluftsrådet, Norlys Vækstpulje, Claus Sørensens Fond, Johan Hoffmann Fonden, Esbjerg Kommunes pulje til
lokale projekter, Sydbank Fonden samt Lida og Oscar Nielsens Fond.
Hjerting Borgerforening står i samarbejde med Esbjerg Kommune for drift og vedligehold af Hjerting Landingsbro.

Programmet

Fannikker-piger og -kvinder i dragter vil komme sejlende sammen med Fanøs borgmester Frank Jensen til indvielsen. Arkivfoto: Fanø Posten.

Programmet for indvielsesfesten lørdag den 22. juni klokken 15 til 16.30 ser således ud:
Kl. 15.00: Velkomst ved formand Michael Jørgensen, Hjerting Borgerforening
Kl. 15.10: Hjerting Landingsbro. En vigtig del af Nationalpark Vadehavet, ved Nationalparkchef Peter Saabye Simonsen
Kl. 15.20: Viceborgmester Nicolai Aarøe, Esbjerg Kommune, åbner Hjerting Landingsbro
Kl. 15.30: Turbåden Martha ankommer fra Nordby med Fanøs borgmester Frank Jensen, samt fanødamer og -piger ombord
Kl. 15.40: Åben landgang for alle gæster med forfriskninger
Kl. 16.30: Afgang for Turbåden Martha
Nationalparkskibet Vadehavet er fortøjet ved Hjerting Landingsbro.
Broen er nu i øvrigt blevet forlænget, så der ved flod kan ligge skibe i fire en halv timer for enden af broen. Før var det kun i én time.

Tekst: Finn Arne Hansen

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top