Marbækdagen lokkede ekstra mange ud i naturen

NATURDAG – Den 20. udgave af Marbækdagen blev et endnu større tilløbsstykke, end den plejer at være. Og vejret var med det store arrangement.

Alle sejl var sat til, da Marbækdagen blev afholdt søndag den 31. maj – samme dag som Den Europæiske Nationalparkdag. Et sted mellem 3.500-4.000 børn og voksne begav sig i løbet af dagen ud i det grønne for at opleve og lære om områdets meget varierede natur og dyreliv.

Takket være de utroligt mange foreninger og fagfolk, der stod klar til at formidle og igangsætte aktiviteterne, gik leg og læring op i en højere enhed.

Billedgalleri:


Ulven kom også

Myrthuegård levede godt op til sit navn: området var en sand myretue af aktivitet. Jægere, fiskere, ornitologer, skovfolk, spejdere, naturvejledere, pædagoger fra skovbørnehaven, diverse håndarbejdsfolk, bådebyggere og mange flere havde taget opstilling ude og inde. Særligt dyrene var populære blandt de yngste. Ét af dem var de fleste dog nok glade for kun at opleve i udstoppet tilstand – nemlig ulven!

Fuldt hus i Naturbussen

Fyldt til bristepunktet kørte Naturbussen i pendulfart mellem Myrthuegård og Marbækgård, hvor der ligeledes var meget at opleve. Her kunne de besøgende også tage sig et hvil og nyde en buffet med helstegt Varde Ådal-kvæg.

“Vi er glade for, at vi besluttede at flytte arrangementet fra starten af maj til slutningen, så det falder sammen med Den Europæiske Nationalparkdag. Det tror vi på vil give mere PR-værdi, og allerede i år kunne vi faktisk se, at Marbækdagen havde tiltrukket flere internationale gæster end hidtil,” konstaterer Jens Futtrup, leder af Natur- og Kulturformidlingscentret Myrthuegård.

Han glæder sig desuden over, at det kan lade sig gøre at tiltrække et væld af eksperter fra hele landet og få dem til – på engagerende vis – at fortælle om den naturskat, vi esbjergensere har liggende i ‘baghaven’.

Flere småbåde havde planlagt at ankomme til plantagen ad søvejen på Marbækdagen. Men vinden drillede ved Ho Bugt, så nogle måtte opgive, mens andre var friske og tog udfordringen op.

Nær stranden ud for Marbækgård kunne man møde repræsentanter fra Esbjerg Roklub og Ho Bugt Sejlklub, og ude fra havet ankom en gruppe mænd fra Hjerting Kanelaug sidst på formiddagen i Nibejollen Yøta og den totalrenoverede Hjerting-kane Hennings.

Strømmen tog en båd

“Bådene er først lige kommet i vandet, fordi vejret som bekendt ikke har været for godt her i foråret. Vi var også i tvivl, om vi kunne sejle i dagens blæsevejr, men det gik da,” fortalte Poul Nielsen fra Hjerting Kanelaug, mens han nød et velfortjent hvil på strandbredden.

Det tog de små nænsomt restaurerede både tre kvarter at gennemføre turen fra Hjerting til Marbæk.

Her fik de selskab af endnu en lille båd, nærmere betegnet en Ringkøbing-smakke fra Nymindegabklubben ”V6 æ gaf”.

Båden fulgtes oprindeligt med endnu en småbåd, som dog endte med at blive ført med strømmen til Kjelst!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top