Ny skoleleder på Nordvangskolen

32-årige Lars Henrik Rod Andersen fra Hjerting brænder for nye udfordringer

SKOLELIV – Nordvangskolen i Hjerting, der er en del af Auraskolen, har fået ny leder, den 32-årige Lars Henrik Rod Andersen, der både er læreruddannet fra UC Syd i 2012 samt cand.pæd. i pædagogisk filosofi og pædagogisk idéhistorie. En diplomuddannelse i ledelse er det næste, han regner med at tage fat på, rent uddannelsesmæssigt.
Lars Henrik har boet i Hjerting med fru Louise i to år, men han stammer fra Kvaglund. Han har forud for ansættelsen her i Hjerting været lærer på Danmarksgades Skole i Esbjerg, der hører til Urban-familien. Her underviste han i dansk, historie, religion og samfundsfag. I fritiden står den på lidt løb og noget trommespil i bandet En lille pose støj.

Skal skabe rammer
Hvorfor dette spring i så ung alder, vil vi gerne vide. Svaret fra den ny leder er ikke helt overras­kende:
”Nye udfordringer er det, jeg brænder for. Jeg er meget interesseret i folkeskole og pædagogik. Tiden fordrer mennesker, der har udsyn og kan tage kritisk stilling til forskellige ting. Det, der sker i Kina og USA, påvirker også os, for eksempel. Folkeskolen uddanner fremtidens borgere, og de skal både have uddannelse og dannelse. Det kan jeg være med til at præge. Det synes jeg er spændende,” forklarer han.
”Det handler om at skabe rammer, hvor eleverne kan udvikle sig og indgå i fællesskaber, både faglige og sociale. Hvordan gebærder jeg mig som menneske? Hvordan finder jeg mit helt eget ståsted i tilværelsen? Det er noget, vi skal hjælpe med,” tilføjer han.
”Det her er en jo en indskolingsskole fra 0. til 6. klasse, så eleverne skal jo godt fra start, men de skal også lære noget,” tilføjer han.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

 

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top