Som en rejselysten flåde

Auraskolen har skaffet 674.000 kroner fra EU til læringsprojekter i EU

UDDANNELSE – Seks elever fra 8. klasse på Auraskolen Bryndum kunne i sidste uge rejse til Island. Andre elever fra andre skoler i distriktet har rejst eller kan frem til 2021 se frem til at rejse til Sicilien, Holland, Frankrig, Estland, Letland og Portugal.

Erasmus-projekt
Auraskolen er nemlig danmarksmester i at skaffe støtte fra EU’s grænseoverskridende Erasmus-projekt, fortæller skolekonsulent Lisbeth Bank Kodal,
Esjberg Kommune.
Vi talte med de fem elever, der via Hamborg skulle til den mellemstore by Neskaupstadur i Island, 10-14 timers kørsel fra lufthavnen Keflavik: Mathias Bruun, Danni Laursen, Ida Kudahl, Sara Lauridsen og Simone Nielsen. De glædede sig.
”Det bliver fedt at komme på tur med klassen og at lære nye mennesker at kende. Og så vil jeg gerne se, hvordan deres marker ser ud – og hvordan de holder dyr”, lød det fra Danni.

Vi har kun én planet
”Jeg synes, det er godt, det handler om at få mere fokus på bæredygtighed. Det er vigtigt for miljøet,” lød det fra Simone.
”Jeg går lidt op i det med at vi kun har én planet, klimaændringerne, at det bliver varmere, at isen smelter, og at vi får flere tørkeperioder rundt omkring,” sagde Ida.
”Vi kender ikke programmet, men jeg glæder mig til at se vandfald. Jeg har ikke været nordpå før,” var kommentaren fra Sara.

Engelsk og tegnsprog
”Jeg rejser ikke meget, så jeg glæder mig til at se, hvordan der ser ud. Kommunikationen må vi klare på engelsk og tegnsprog”, grinede Mathias.
”Det bliver en tur på to gange 750 kilometer, hele øen rundt. De skal bo hos de islandske elevers familier, og der vil være hele skoledage. Men efter klokken 14 har de fri. Om et år kommer de islandske elever så ned til os,” fortalte Asger Lind inden afrejsen.

De tre rejseprojekter

We Only Have One Planet, Auraskolen Bryndum. Støttebeløb: 23.188 euro eller 173.000 kroner. Projektet handler om miljø, affaldssortering og bevidsthed om at passe på vores jord, da vi kun har én jord. Studierejser til Island, Portugal, Estland og Letland.
CRECS, Auraskolen Sønderris. Støttebeløb: 31.494 euro eller 235.000 kroner.
Projektet handler om at elever fra Holland, Frankrig og Danmark skal samarbejde om opgaver, der skal skabe miljøbevidsthed, fordi klima ikke har nogen grænser. Studierejser til Holland og Frankrig,
VINO, Auraskolen Hjerting. Støttebeløb 35.718 euro eller 266.000 kroner.
Projektet handler om at gøre eleverne parate til en fremtid på et europæisk arbejdsmarked. Eleverne skal blive bevidste om den fælles kulturarv, der er mellem vikingerne i Danmark og normannerne på Sicilien. Studierejse til Sicilien.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top