Socialt sammenhold gav sikker oprykning til Serie 2

OPRYKNING – Den var egentlig hjemme allerede spillerunden før, men oprykningen for Hjerting IF Fodbold’s seniorer blev fejret behørigt på hjemmebane den 29. oktober.

Her var der øl og pølser til de trofaste hjælpere og supportere i klubhuset efter en knusende hjemmebanesejr som opvarmning til festen. Andrup blev sendt hjem med et 5-2 nederlag i tasken, og det kunne sagtens være blevet en tennisciffer-sejr for Hjerting-gutterne, som havde flere store chancer, bl.a. et skud på stolpen i 91. minut.

Hjemmebanesejren satte en tyk streg under en fortjent oprykning efter en forrygende sæson.

”Vi har da vundet 13 kampe ud af 14, så det er flot,” lød det fra Hasse Alsing, leder af Senior Herrer-afdelingen i HIF Fodbold.

Med oprykningen til Serie 2 tangerer HIF sin højeste placering nogensinde, og det tilskriver lederen bl.a. de gode sociale forhold i truppen.

hif-oprykning-02-kopi

”Det er jo sammenholdet, der gør det. Og så har vi haft en god fødekæde nede fra ungdomsafdelingen, så vi f.eks. sidste weekend spillede med otte teenagere på holdet.

Så fødekæden tyder også på en god fremtid?

”Ja, jeg tror faktisk på, at vi kan komme endnu længere op. Hvis vi kan holde sammen på drengene, så kan vi komme længere.”

Hvor langt op kan I drive det – EfB snupper vel de bedste spillere?

”Ja, og sådan skal det også være. Vi er en amatørklub, men vi vil gerne være klub nr. 2 i Esbjerg, og vi er tæt på Sædding-Guldager IF. De ligger i dag i Serie 1, og nu rykker vi så op i Serie 2. Så hvis vi kan holde fast i den fødekæde, vi har gang, så når vi langt,” vurderer Hasse Alsing.

”Vi skulle gerne op i Jyllandsserien eller Danmarksserien inden 2020 – det er vores interne plan, men stille og roligt. Vi skal have det hele til at fungere.

Og det kan fungere i samarbejde med EfB?

”Ja, sagtens. Men selvfølgelig skal de derind, hvis vi har nogen, der er rigtigt gode – det er klart, og sådan er det.

Og det kommende nye klubhus vil vel også hjælpe endnu mere på de ambitioner?

”Ja, for søren da! Forestil dig lige det – det vil være helt fantastisk. Faciliteterne betyder også noget i det spil, når det gælder om at trække spillere til.”

Udfordringen er også at holde spillerne i gang med fodbolden, når de rykker op som seniorer, og f.eks. kærester og uddannelse også kræver opmærksomhed. Derfor arbejder HIF meget med det sociale.

”Vi spiser sammen hver torsdag – både U19, dvs. de unge drenge og seniorerne – og så sidder vi 20-30 mand og spiser sammen. Det gør jo, at de unge lærer os at kende og gerne vil op og spille senior. Vi har det socialt helt fantastisk,” siger Hasse Alsing.

Han er selv en af de utrættelige ildsjæle, der gør det hele muligt og han er næsten altid at finde i klubben med hundredevis af frivillige timer.

”Men det er dejligt, og det er nogle gode drenge. Det er fantastisk at lære dem at kende, og det er fandme ligesom at få 50 ekstra sønner – det er jo helt vildt!”

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top