Nu familietennis i Hjerting IF

I 2019 fik Ella på fire år den idé, at hun ville spille tennis. Det fik følger i Hjerting

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

IDRÆT – I 2019 fik Ella i Espergærde på fire år idé, at hun ville spille tennis. Underligt, for Ella havde aldrig prøvet tennis, og forældrene Cecilia og Patrick havde ikke spillet tennis, men var fokuseret på håndbold og fodbold. Hvor kom den idé fra?
Samme år var tennisafdelingen i Hjerting IF i risiko for at lukke grundet vigende medlemstal i mange år, meget høj gennemsnitsalder og manglende opbakning til bestyrelsesarbejdet.
”Heldigvis lykkedes genoplivningen af tennis i 2019, så da Ella på nu knap otte år flyttede til Hjerting i sensommeren 2022, blev foreningen hurtigt kontaktet, og det viste sig straks, at tennis lige var sagen for Ella. Godt set Ella,” lyder det fra tennisformand Claus Jensen.

Hjælpetræner
Mor Cecilia tilbød sin assistance som hjælpetræner, og med den ekstra hjælp kunne HIF Tennis begynde at fokusere på træning af 7-9-årige børn, hvor der tidligere kun var træning for teenagere.
”Marts 2023 blev der afholdt familietenniskursus for trænerne, hvilket børnene, der deltog som figuranter, var meget begejstrede for. Familietennis bruger tennisbolden og andre redskaber, såsom hula-hop-ringe og balloner, til at træne børnenes koordination, balance og motoriske færdigheder med. Træningen er sat sammen, så børnene lærer de grundlæggende teknikker i tennis på en legende måde,” tilføjer han.


Søndag den 16. april afviklede afdelingen den første træning med Tumlinge på 3-5 år og Familietennis 6-10 år, hvor barn og forælder trænede sammen under ledelse af instruktørerne. Der er nu mange tilmeldte, så Hjertings familier har fået smag for familietennis.

To nye trænere
Foruden Ribe Tennis Klub er der ingen af de omkringliggende klubber, der har lignende familietilbud, så det er endnu et spring frem for afdelingen i Hjerting, mener formanden, der har stor ros til trænerteamet, nu udvidet med Christian Frimodt Joensen og Mads Alvarez-Christiansen, som var på kursus i weekenden – i Hjerting.
Som noget nyt tilbydes der også teknisk træning for voksne med træner fra Esbjerg Tennis Klub. Der vil blive etableret U 10-turneringer i Dansk Tennis Forbunds regi, første gang lørdag den 17. juni 2023. Der forventes desuden i den kommende tid introduktion af skoleklasser fra Hjerting Skole.
-fina

Foto: Janus Jørgensen, HIF

Tekst:

Relaterede artikler

Top