Lokal forfatters erindringer udsolgt på rekordtid

At skrive sine erindringer er som at genopleve sit liv. Det har Jens-Erik Bundgaard gjort, og det har givet ham så meget glæde, at han nu opfordrer andre til at gøre det samme

Hent artiklen som PDF her

SKRIVERI: Har du lyst til at skrive dine erindringer, så gå i gang.
Sådan lyder opfordringen fra Jens-Erik Bundgaard, Hjerting. Han udgav selv sine erindringer i sommer. Bogen blev solgt fra de lokale boghandlere i Esbjerg, og til sin store overraskelse, blev den hurtigt udsolgt.
Det er dog ikke på grund af de udsolgte bøger, at han selv betragter bogen som en succes. Selve det at skrive bogen har været en god proces for forfatteren. Derfor opfordrer han andre til at komme i gang, hvis de sidder med den samme lyst til at genopleve livet.
”Man oplever på ny livet – bare bagfra. Når man endelig er kommet igennem det, har man en fantastisk indre ro,” fortæller Jens-Erik Bundgaard.

Kik på livet udefra
At skrive bogen Tidsbilleder – en dreng fra Østerbyen har været en anledning til at kikke på livet lidt udefra.
”Man finder ud af, om man har nået det man ville,” pointerer han.
Og det har han, afslører den 74-årige forfatter, som dog understreger, at der stadig er en masse, han gerne vil opleve.

 Ved Jens-Erik Bundgaards hjem er Hjerting Strandpark med to store kunstværker, som han sætter stor pris på. Her er det: ”I am your yesterday (and you are my tomorrow) af Rui Chafes.

Ved Jens-Erik Bundgaards hjem er Hjerting Strandpark med to store kunstværker, som han sætter stor pris på. Her er det: ”I am your yesterday (and you are my tomorrow) af Rui Chafes.

Hans liv – og dermed også bogen – tager udgangspunkt i Østbyen. Siden 1976 har han dog boet i Hjerting. 10 år forinden havde han købt den sidste grund i en udstykning, som ligger ud til Sanatorievej, for cirka 15.000 kroner. Det var den sidste grund, fordi den lå tættest på vandet. Der ville ingen bo dengang på grund af blæsten.
”Jeg kunne godt lide udsigten, men det var ikke trenden dengang,” fortæller han.

Jens-Erik Bundgaard holder meget af naturen og nyder ofte en løbetur i den. Her bliver han inspireret til sine skriverier.

Jens-Erik Bundgaard holder meget af naturen og nyder ofte en løbetur i den. Her bliver han inspireret til sine skriverier.

Her vil Jens-Erik Bundgaard gerne blive boende, så længe han kan. Han sætter pris på beliggenheden tæt på naturen, hvor han løber mange ture. Og faktisk var det løbeturene i området, der satte gang i erindringsbogen og struktur på bogen.
”Når jeg var ude og løbe en tur, kom der nogle overskrifter inde i mit hoved,” fortæller han.

Blyant og papir med
Derfor havde han sommetider blyant og papir med på sine løbeture, så han med det samme kunne skrive overskriften ned.
”Ideer flyver væk med det samme,” forklarer han
Da han havde samlet 25 overskrifter, konkluderede han, at det måtte være det, som hans liv indeholdt indtil nu.
Og så satte han sig ned for at skrive, selv om han ikke vidste, hvad der ville komme ud af det. Det var som om, selve det at skrive åbnede op for hans erindringer.
”Jeg vidste ikke, at jeg kunne huske noget. Da jeg gik i gang med at skrive, sagde det bare bang. Efter tre uger til en måned, var jeg igennem bogen,” fortæller han.
Og den oplevelse under han gerne andre med lyst til at skrive.
”Man kommer jo gennem livet på en god måde,” siger Jens-Erik Bundgaard, som langt fra er en uerfaren skribent.
Gennem mange år har han skrevet alt fra skoleblade og diverse foreningsblade til en kunstbog, som han udgav i slutningen af 1990erne.

Tekst og foto: Katrine Friisberg

Blå bog: Jens-Erik Bundgaard

Jens-Erik Bundgaard er født den 14. maj 1947 i Esbjerg.
Har to voksne børn, en søn, Søren, som bor i Hjerting og en datter, Louise, som bor i Aarhus, samt tre børnebørn.
Var i 54 år landmåler.
Har arbejdet frivilligt som redaktør på en række foreningsblade, blandt andet Esbjerg kommunes medarbejderblad og Målebladet, som han stadig er med til
at lave.
Forfatter til blandt andet bøgerne På tur i moderne kunst – en bog om 56 kunstnere på min vej og Tidsbilleder – af en dreng fra Østerbyen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top