Langli på den våde måde

Hele artiklen i PDF-format

Billedgalleri:

(Foto: Lise Hovmand Bruun og Kurt Henriksen)


GO’ ENERGI
– ”Hvorfor har vi egentlig aldrig svømmet derover?”
Som andre dybe filosofier kom idéen, mens de sad og kiggede ud over vandet. Spørgsmålet faldt en dag i foråret, og svaret kunne de hurtigt blive enige om:
”Det er for dårligt – men nu gør vi det sgu!”

Vandet fangede, og søndag den 9. august gik starten til Hjerting-Langli Open Water 2015 – en rask lille svømmetur fra Hjerting Strand til øen Langli i Ho Bugt.
I alt 13 havfriske havfruer og havmænd tog udfordringen op med at svømme de nøjagtig 2.500 meter fra strand til strand.

”Vi er et sammensurium af alle mulige mennesker, bl.a. en del svømmere, og jeg er selv windsurfer, kitesurfer og mountain bike kører,” fortæller Henrik Fur Lisby fra Hjerting, der tog initiativ til at arrangere.

”Nu har vi sejlet herude år efter år, og vi kom til at snakke om, at det var for dårligt, vi aldrig havde svømmet til Langli. Samtidig blev jeg udfordret af min søster til at svømme Rundt om Christiansborg i København. Så skulle vi da også have et løb herovre i det vestjyske, og det fik vi så stablet på benene.”

 

Habile svømmere

Henrik Fur Lisby er også medlem af Ho Bugt Sejlklub, og her fik han lov at låne tre følgebåde med frivillige, så sikkerheden var i top på turen. Der blev arrangeret lidt fortræning, men mange af deltagerne var da også ganske habile svømmere i forvejen.

”Mange af os er gamle konkurrencesvømmere, og vi har bl.a. en tidligere OL-svømmer og flere ironmen. Og så har jeg fem-seks kolleger fra Maersk Olie, som jeg har lokket med,” fortæller Henrik Fur Lisby.

Inden starten fik deltagerne en grundig briefing med gennemgang af sikkerhedsprocedurerne.

To af følgebådene havde små kajakker på slæb, som man kunne hægte sig på, hvis man trængte til et hvil undervejs. Hver af de 13 deltagere fik tildelt et nummer, og undervejs var der nummeropråb et par gange for at sikre, at alle var med.

”Husk, at det er ikke noget kapløb, selvom alle har lyst til at komme først. Det er en social tur, og det gælder om at få alle mand/kvinder med derover,” formanede arrangøren.

”Vi har afmærket en sandbanke cirka en kilometer ude, hvor vi holder en lille pause, så der skal vi have lidt at skylle halsen i.”

Vejret var fint, omend det blæste lidt mere op inden starten, og alle kom godt over. Efter lidt tiltrængt væske og et par fotos på Langli gik turen tilbage med følgebådene til en gang grillpølser, øl og vand ved sejlklubben for at fejre veloverstået dåd.

 

En stor oplevelse

”Det var en kæmpe succes, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg har oplevet Ho Bugt så lækker. Det var jo næsten en snorkeltur hele vejen over,” fortalte Henrik Fur Lisby efter turen i det usædvanligt klare vand.

”Og det var også en stor oplevelse for dem, der ikke har set Hjerting fra vandsiden før. Alle kom godt over med lidt spredning i feltet, men bortset fra lidt bøvl med en svømmebrille var der ingen problemer. Og da vi manglede 500 meter, gav vi løbet frit til sprint.”

Første mand på Langli var Marco MacArtney, og på vej tilbage i følgebådene trak konkurrencegenet mange i vandet igen til en ekstra svømmetur.

”Der går altid lidt drengerøv i den slags, så der gik sport i at hoppe tidligst af båden og få den længste svømmetur på vej tilbage til Hjerting,” griner Henrik Fur Lisby.

Regner I med at gøre det igen?

”Det har vi absolut fået mod på efter det her. Vi har haft nogle fællestræninger om mandagen fra kl. 20-21, for det passer godt til børnefamilier, og vi leger med tanken om at gentage det til næste år.”

 

Med snuden i vandet og kurs mod Langli-2

De 13 svømmere plus Jeppe Schmiegelow (bagest) og Thomas Krogsgaard (t.h.) i følgebåde

13 havfriske havfruer m/k

Henrik Fur Lisby
Carsten Bruun
Jakob Knudsen
Rasmus Riber
Marco MacArtney
Christian Østergaard
Annette Fur Andersen
Gert Allan Bloch
Christoffer Brandt
Camilla Frosch
Britt Raaby
Mike Simonsen
Lasse Hansen

 

Med snuden i vandet og kurs mod Langli-7

Christian Østergaard, Hjerting

Hvorfor er du med her?
Jeg kender arrangørerne her fra Hjerting af og har svømmet med Henrik i gamle dage.

 

Hvor længe har du svømmet?
Jeg har svømmet fra jeg var seks til 18 år – de sidste år på konkurrenceplan, men det er jo efterhånden længe siden…

 

Hvad er det gode liv for dig?
Det er at få lov at gøre sådan nogle ting her, som man har lyst til. At komme ud i naturen, få noget motion og have det godt.

 

Med snuden i vandet og kurs mod Langli-8

Annette Fur Andersen, København

Hvorfor er du med her?
Jeg er gammel konkurrencesvømmer og har svømmet med min bror i mange år.

Hvor længe har du svømmet?
Det har jeg nok i 15-20 år som konkurrencesvømmer, men ikke for alvor siden jeg var måske 20 år.

Hvad er det gode liv for dig?
Det er nok at blande det sunde med det sjove liv. Og sport har altid været en stor del af mit liv, så det er sjovt at kunne genoptage noget, som falder mig ret nemt fremfor at starte fra bunden.

 

Med snuden i vandet og kurs mod Langli-9

Jakob Knudsen, Hjerting

Hvorfor er du med her?
Henrik tog initiativet, og han er jo god til at planlægge med det vejr her…

Hvor længe har du svømmet?
Jeg har dyrket triathlon, så jeg har svømmet i omkring fem år nu.

Hvad er det gode liv for dig?
Det er sådan noget her – at teste sig selv og komme lidt ud over grænserne!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top