HIF-formand om byggeskepsis: Fuld opbakning hele vejen

 

Hele artiklen i PDF-format

 

SAMLINGSPUNKT – Visionen er klar, og den grundlæggende form og tanke bag Hjerting Sport- og Kulturhus ligger fast.

Det fastslår formanden for HIFs hovedbestyrelse Villy Grøn, som modsvar til de skeptikere, der ønsker en idrætshal tænkt ind i projektet.
Læs også artiklen: Skeptikerne efterlyser hal i Hjerting Sport- og Kulturhus

Villy Grøn peger på, at bestyrelsen gennem alle årene med projektet har fået opbakning til den valgte linje med en løsning, der både kan løse pladsproblemer og blive et samlingssted for hele foreningen.

Side 2 HIF prospekt udg 2_2_160413 reduceret

”Selve grundtanken er et fleksibelt hus, der kan bruges til mere end én ting, så vi kan få samling på foreningen og hele området. Andre foreninger end HIF får jo også mulighed for at komme ind og bruge huset, og som selvejende institution kan lokalerne også lejes ud til f.eks. private fester,” siger Villy Grøn.

Forbilledet for det oprindelige projekt er ’Fremtidens Foreningshus’ i Randers. Det var et pilotprojekt, der blev indviet i 2004 med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden og skulle give inspiration til andre idræts- og kulturhuse.

Plantegning side 6 fra HIF prospekt udg 2_2_160413 reduceret

 

”Der er ikke så mange konkrete tanker for kulturdelen endnu, men vi har jo mange i og omkring HIF, der er rimeligt vakse til at få sat noget i værk. Det kan være alt muligt som f.eks. foredrag, sangaftener og intimkoncerter. I det øjeblik, vi har et sted at gøre alvor af det, kan man sætte sig ned og se på, hvad der kunne være realistisk. Vi er ikke ude på at være hverken Tobakken eller drive systematisk kulturvirksomhed på anden måde,” understreger Villy Grøn.

Hvorfor er der ingen hal i projektet?

”I bund og grund fordi der ikke er et behov for det. Den halkapacitet, vi har, kan vi faktisk se, at der står rent HIF på i flere og flere timer. Hvis vi ser på det samlede billede, kan vi ikke opnå opbakning til at samle så mange penge ind, der skal til for at få en hal.”

Hvad koster en hal?

”Aner det ikke, men jeg vil tro, at der kunne laves en skrabet udgave for den samme økonomi. Men vi har i bestyrelsen holdt fast i , at det er den her ide , og det er den, vi har fået kommunens opbakning til. Da vi satte slutspurten ind for to-tre år siden havde vi faktisk en runde på, at det er det her, vi gør. Da var der mange røster fremme på et møde for både det ene og det andet, og derefter lagde vi kursen i bestyrelsen,” fortæller formanden.

”Siden dengang er der ikke nogen, der har bragt det frem til bestyrelsen, og her er alle afdelinger repræsenteret.”

Har kommunen direkte sagt, at tilskud ikke må gå til en hal?

”Vi har jo ikke bedt om en hal. Men der er jo et stort spring fra at mangle kapacitet i kanterne og til at fylde en hal fra morgen til aften.”

Når I ikke har spurgt, hvordan kan du så vide det?

”Det ved jeg jo, for jeg er tæt inde omkring det, også i Esbjerg Idrætsråd omkring fordeling af haltider. Vi har jo også valgt, at vi synes, det er det her, vi mangler mest.”

HIF kort

Kunne man ikke få begge dele med en udvidelse af Nordvangshallen?

”Det tror jeg ikke.”

Er det blevet undersøgt?

”Det er blevet undersøgt, at vi ikke kan bygge på hallen nede ved Nordvang.”

Hvorfor ikke?

”Det ligger langt tilbage. Jeg kan ikke engang huske mere, om det var skolens brug eller cykelstien, eller hvad det var.”

Urealistisk at ændre

Noget kunne vel have ændret sig siden dengang?

”Siden den tid har vi vænnet os til tanken og været enige om, at det her var et godt projekt. Efter den tid har der ikke været nogen, som ikke bakkede op.”

Ville der ske noget ved at undersøge alternativet?

”Efter min bedste overbevisning er det fuldstændig urealistisk at få det vendt om nu. Det er en beslutning, der er truffet i fællesskab i bestyrelsen med alle afdelinger omkring bordet. Derfor holder vi fast i det.”

HIF har udviklet sig meget – har I analyseret behovet?

”Vi har i en årrække haft den her proces kørende, hvor der til alle møder har været fuld viden om, at det er det her projekt, klubben kører efter. Alle som er valgt til noget i HIF har sagt god for, at det er den her vej, vi skal gå.”

Ikke krav om kultur

Er kulturdelen et krav fra kommunen?

”Det er et krav fra os. Vi tror ikke på, at en ekstra hal er dét, der udvikler klubben bedst. Vi tror på i en enig bestyrelse, at det er den her vej, vi skal gå.”

Forbilledet i Randers ligger klods op ad flere haller – er det ikke en afgørende forskel?

”Der er mange forskelle. Vores projekt kommer til at ligge lige ved boldbanerne og i fornuftig afstand til Nordvangshallen.”

Ved folk generelt, at der ikke kommer en hal i det nye hus?

”Det har de i hvert fald haft gode chancer for at finde ud af. Det er bestemt ikke mit indtryk, at de tager det som en selvfølge.”

Er du helt sikker på, at det her er det rigtige projekt?

”100 pct.!”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top