HIF får endelig husdrømmen ud af hovedet

KLUBHUS – Efter mange års tilløb, grundige forberedelser, kæmpe benarbejde og en vis portion intern uenighed har Hjerting IF (HIF) nu endelig udsigt til at få husdrømmen ud af hovedet.

Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde 6. november bevilget maks. 8,1 mio kr. til projektet Hjerting Sport- og Kulturhus, der har et samlet budget på 14 mio kr. og etableres som en selvejende institution på kommunal grund.

Dermed kan der endelig komme skred i byggeriet af det nye klubhus, som HIF første gang søgte tilskud til i foråret 2008. Siden har dele af HIF og sponsorkredsen arbejdet for, at projektet også skulle rumme en hal til bl.a. badminton og gymnastik, men HIFs tilhængere af den del har nu strakt våben.

Det fremgår af sagsakterne, at beslutningen om kommunalt tilskud blev udsat på udvalgets møde den 2. oktober, fordi man havde modtaget ’en henvendelse fra dele af HIF.’ Derfor bad udvalget forvaltningen invitere alle afdelingerne til et møde for at ’afklare de økonomiske forudsætninger’ samt ’afklare opbakningen til Hjerting Sport- og Kulturhus og dermed husets idegrundlag’. Med andre ord: Hvad vil I med huset og er hele foreningen med?

Det fælles dialogmøde blev holdt 24. oktober, og her blev der udtrykt fuld opbakning til projektet ’tillige med hele idéen for huset’, hedder det i referatet. Efterfølgende fik forvaltningen en klar tilkendegivelse af, at et samlet HIF nu står bag.

”Vi har trykprøvet projektet for at se, om vi kunne få en hal, og Dansk Halbyggeri – der bl.a. har bygget den nye hal ved Esbjerg International School – har været ude at se på det,” siger formand Henrik Poulsen fra HIF Badminton.

Han er p.t. også fungerende formand for HIFs hovedbestyrelse, hvor posten nu roterer mellem afdelingerne, indtil man har fundet en afløser for den mangeårige formand Villy Grøn. Han taler dermed også på vegne af hele foreningen, hvor han desuden har været en af forkæmperne for en hal i det nye klubhusbyggeri.

”Vi skulle jo prøve at se, om det kunne lade sig gøre, når vi nu har samlet så mange penge ind.

Meldingen fra kommunen var, at man måske godt kunne bruge pengene på et andet projekt, men så skulle vi starte helt forfra. Dermed ville vi også komme bagest i budgetkøen, og så ville vi måske være fremme ved 2024, inden der skete noget,” forklarer Henrik Poulsen.

”Så lad os elske det, vi får og så bakke op som en enig forening. Nu har vi jo snakket om det her de sidste ti år, og skal der gå yderligere fem år, så lad os få dét, vi kan få nu. Så får vi tilført området noget, og så kan vi håbe, at aktiviteterne vokser ud af det. Vi er glade for, at det nu er en enig hovedbestyrelse, der står sammen om det her.”

Dropper I helt at arbejde for en hal i fremtiden?

”Nej, som de siger hos kommunen, kan alt jo ske, og politikerne kan beslutte, hvad de vil. Hvis HIF igen bliver kæmpestor, kan der jo komme et behov – også i takt med de mange nybyggerier herude.”

Med kommunens beslutning, et tilskud fra Hjerting Grandelaug på 2,5 mio kr. og cirka det samme fra øvrige sponsorer samt interne tilskud og en sidste husstandsindsamling er finansieringen dermed på plads.

Når det gælder tidsplanen for det nye byggeri, henviser Henrik Poulsen til kassereren i HIF Fodbold, Torben Hansen. Det har dog ikke været muligt at komme i kontakt med ham inden deadline, og han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top