HIF samlede tropperne til stor arbejdsdag

Entreprenørs konkurs tvang Hjerting Idrætsforening og Hjertinghus til selv at færdiggøre jordarbejde og afmærke parkeringspladser. 30-40 frivillige deltog

Hent artiklen som PDF her

FRIVILLIGHED – Har man haft børn på en friskole, kender man det. En eller to gange om året kaldes der til arbejdsdag, oftest på en lørdag. Og så sker det samme, som da pyramiderne og Den Kinesiske Mur blev bygget: De tusind hænders mirakel. Det er faktisk forbløffende, hvad mange mennesker kan nå på kort tid ved målrettet arbejde. Og bagefter hygger man sig.
Således var det også, da Hjerting Idrætsforening og den selvejende institution Hjertinghus lørdag den 21. maj fra klokken 9 skulle råde bod på, at den entreprenør, man havde hyret til jordarbejdet, netop var gået konkurs. Via opslag på blandt andet Facebook, hvor formand Anders Kristensen i en video bad folk i Hjerting for at komme og hjælpe og tage haveredskaber med lykkedes det faktisk at få mellem 30 – og nok nærmere 40 – frivillige til at komme og være med.

Mange havevante
Mange var som Deres udsendte lidt grå i toppen, men det skulle senere vise sig, at det var en stor fordel.
Selvsamme formand for Hjerting IF inviterede først deltagerne på morgenkaffe med lækre rundstykker og juice i husets café. Her fortalte han om dagens opgaver og uddelte opgaver. Deres udsendte fik til opgave at hakke tidsler og andet træls ukrudt ved højene.

Revisorer kan også udføre manuelt arbejde!

Revisorer kan også udføre manuelt arbejde!

Så snart tropperne var sendt i felten, gik alle på med krum hals. Det lignede en overbefolket byggeplads med folk, der gik og småløb på kryds og tværs med materialer, hakkejern, river, spader, et jordbor, en motorsav og meget mere. Selv revisorer kan lave manuelt arbejde, viste det sig!

 De mange frivillige på og ved jordhøjene var supereffektive.

De mange frivillige på og ved jordhøjene var supereffektive.

Og nu viste det grå guld, hvad de kunne. Mange af dem var tydeligvis hjemmevante, når det gjaldt havearbejde, så hurtigt blev først den ene jordvold ryddet for ukrudt, så den anden, tredje, fjerde og femte. Og hurtigt blev der sået græs og tromlet. Til alt held var der på denne grå, kølige dag en god, fugtig jordbund, så græsset kommer forhåbentlig hurtigt op.

Slut med forfløjne tennisbolde.

De nye p-pladser ved huset markeres med stolper.

På tennisbanen blev der sat brædder op ved bunden af hegnene, så boldene ikke længere smutter ud.

Slut med forfløjne bolde.

Slut med forfløjne bolde.

Imens gjorde ’husbestyrer’ Henrik Poulsen med flere klar til at tænde grillen på terrassen mod fodboldbanen op. Det fik den travle redaktør desværre ikke glæde af.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top