Gramsvej-beboere imod lukning af Skolestien

VEJLUKNING – Vejene skilles bogstaveligt talt på de to ældste gader i Hjerting, når det gælder holdningen til en eventuel lukning af Skolestien for gennemkørende trafik.

Som beskrevet i sidste nummer af Hjerting Posten ønsker en gruppe beboere på Skolestien at styrke nærmiljøet ved at forskønne gaden og arbejde for en lukning for biltrafik i enden mod Gl. Guldagervej.

Der har været afholdt møde for beboerne på Skolestien for at drøfte tankerne. Men naboerne på Gramsvej er ikke blevet involveret, selvom deres lille grusvej også berøres direkte, da de to vejes mødes i en Y-gaffel midt på Skolestien.

”Vi har ikke noget imod, forskønnelse, men vi har så sandelig noget imod, at vi ikke er blevet inddraget i planerne om lukning af vejen. En lukning vil belaste Gramsvej med mere trafik, men det hele bliver gjort sådan lidt tys-tys,” siger Per Christensen, Gramsvej 5.

Han og konen Charlotte Christensen har kun hørt om planerne ad omveje, og det samme gælder Jytte Thiesen på Gramsvej 8.

De tror ikke på, at idéen om ensretning eller en lille rundkørsel på Skolestien vil vende bilerne, men i stedet sende dem ned ad Gramsvej.

”Alle på Gramsvej er imod lukning af Skolestien, for bilerne vil suse ned ad vores lille vej for at komme ud og ind. Og tænk så bare på skraldebiler og andre lastbiler,” siger trioen.

Ifølge de tre er der fuld opbakning blandt ejerne af de 11 ejendomme på Grams-vej, hvor flere af de gamle huse ligger tæt ud til vejen og er udsat for rystelser fra trafik.

”Planerne for Skolestien lyder super, men vi er imod lukningen, og ret fornærmet over, at vi ikke tages med i ’det gode naboskab’, som de kalder det,” siger de tre Gramsvej-beboere.

De har nu forhørt sig hos kommunen om reglerne, men har ikke selv taget kontakt til Skolestien.

Begår I så ikke samme fejl, som I anklager dem for?

”Jeg har taget kontakt til én, som sagde, at han havde foreslået at inddrage Gramsvej, men det kunne han ikke komme igennem med,” siger Charlotte Christensen.

”Men vi er ikke kværulanter – vi beskytter bare vores egen vej. Og hvis det er på grund af hastigheden, kan de lave forhindringer – de behøver ikke at lukke vejen helt.”

 

Tekst og foto: Kurt Henriksen

 

Billed:

Per og Charlotte Christensen (t.v.), Jytte Thiesen og andre beboere på Gramsvej frygter, at en lukning af nabovejen Skolestien vil give dem mere trafik.

Tekst:

Relaterede artikler

Top