Gramshuset endelig klar til udlejning

Renoveret hus står klar til udlejning i december, lyder det fra glad bestyrelse

HISTORIE – ”Hvornår sker der noget med huset på Gramsvej?” Det spørgsmål har bestyrelsen for Legaterne i Hjerting fået utallige gange, og nu kan endelig give et klart svar: Huset er ved at blive færdiggjort, og om alt går vel, kan en lejer flytte ind i det cirka 60 kvadratmeter velbeliggende og veldisponerede hus meget tæt på Mindestenen på Skolestien den 1. december i år.
”Vi har skam ikke sovet i timen, det har været en sej kamp,” fortæller bestyrelsesmedlem Andreas Thuesen.

Arv på 200.000 kroner
Bestyrelsen havde aldrig drømt om, at det skulle tage så lang tid. Efter at have fået en arv på 200.000 kroner fra Vera Kjærgaard, var man klar til at gå i gang med at slå de to bittesmå lejligheder i huset sammen til én og renovere huset, men så kom en alvorlig vandskade, som forsikringen ikke ville dække. Det kunne selv en retssag ikke ændre på. Derefter var det Civilstyrelsen, der kontrollerer alle godgørende og erhvervsdrivende fonde, der stillede sig på bagbenene. Legatbestyrelsen ville bruge 1,2 millioner kroner, som en vej gennem Annalund Plantage gav i erstatning, til projektet. Men efter at alle tre legater i Hjerting – Frihavn Grams Stiftelse og Annalund Plantage – er lagt sammen under samme bestyrelse, er problemet blevet løst, fortæller formand Brian Bannerholt.
Læs mere her

Legaterne i Hjerting

Legaterne i Hjerting har i dag to beboelser og en plantage under sine vinger. Både Frihavn og Grams Stiftelse fungerer i dag efter fundatsernes bestemmelser, således at husene i Hjerting delvis anvendes til fribolig for værdigt trængende sømænd, fiskere eller disses enker eller til andre i Hjerting boende personer, der findes berettiget. Sammen med Annalund Plantage (Købmand af Hjerting Hans Windfeld og hustru Kjerstine Windfeld, født Darum, deres mindegave) administreres legaterne af samme selvsupplerende bestyrelse. Den består pt. af Lars Høgholm, Hjerting, Niels Boysen, Hjerting, Andreas Thuesen, Hjerting, Thorvald Børsmose, Hjerting og sognepræst Brian Bannerholt, Guldager, der ifølge fundatsen er formand for bestyrelsen.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top