Esbjerg International School klar med kæmpe udvidelse

UDVIDELSE – Det sidste halve år har håndværkerne – igen – haft travlt ved Esbjerg International School i Guldager. Den sidste udbygningsfase af skolen er ved at være slut, og til november slår skolen dørene op til en helt ny sportshal, fire nye klasseværelser og et nyt bibliotek.

”Vi er meget begejstrede over de nye faciliteter. De rammer det niveau, vi som skole gerne vil have,” siger skoleleder Jason Lusby.

Mest bemærkelsesværdigt er den nye sportshal. Den tidligere idrætsbygning blev jævnet med jorden og er nu erstattet af en moderne sportshal med plads til fodbold, badminton, koncerter og andre mange ting.

Sport og koncerter

”I den gamle hal kunne vi være cirka 100 elever, men i og med, at vi i dag har 300 elever, har vi brug for et sted, hvor vi alle kan være til eksempelvis morgensamlinger. Men det var også vigtigt for os, da vi er en skole, der går meget op i motion og sportsundervisning, og der kommer hallen til at være en stor fordel,” siger Jason Lusby, der oprindeligt er fra Canada.

De fire nye klasseværelser, hallen og biblioteket bliver taget i brug fra 1. november.

Siden skolen overtog bygningerne, der tidligere husede Guldager Skole, er der sket en massiv udvidelse. Skolen gik hurtigt i gang med en større udbygningsplan, som med denne udvidelse afslutter de foreløbige tanker om at ekspandere.

”Vi synes, at et elevtal på 300 er passende, så lige umiddelbart har vi ingen tanker om at skulle vokse yderligere,” siger skolelederen.

Hvad er det, I kan tilbyde, som en normal dansk folkeskole ikke kan?

Fokus på kulturer

”En stor del af vores tilgang til undervisningen er den samme, som man ser i en dansk skole, men vi har mere fokus på forskellige sprog og kulturer,” siger Jason Lusby.

Skoleleder Jason Lusby glæder sig som et lille barn til at tage de nye faciliteter i brug, der
samlet har kostet 19 mio. kr. Han er især glad for den nye sportshal, hvor der er plads til alle 300 elever fra Esbjerg International School og som tages i brug 1. november.

”Vi har specialiserede lærere til at undervise i sprog, og i integration med forskellige kulturer giver det eleverne en god international profil til deres senere uddannelsesforløb. Det er ofte dét, der appellerer mest til de danske familier.”

Han oplyser, at cirka 40 pct. af eleverne på skolen er danske, og i alt er der 42 forskellige nationaliteter på skolen.

”Det er primært familier fra offshore-sektoren, der har børn på skolen. Men vi får også hele tiden flere henvendelser fra f.eks. udenlandske læger, der flytter til Esbjerg og gerne vil have deres børn på en international skole,” siger Jason Lusby, der flyttede til området for fem år siden for at undervise på Esbjerg International School.

I august sidste år blev han leder for skolen, da den tidligere rektor Timothy Veale stoppede.

Støtte fra lokale fonde

Udvidelsen af skolen har kostet cirka 19 millioner kroner.

Størstedelen af pengene kommer fra Total, der tidligere i år overtog Mærsk Oil.

”Og så har de lokale fonde endnu engang støttet flot op omkring vores projekt,” siger skolens bestyrelsesformand Henrik Back.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top