International skole bygger en ny børnehave med plads til 65

Stabil vækst har betydet pladsmangel i Esbjerg International Schools børnehave

Hent artiklen som PDF

SKOLELIV – En ny børnehave med plads til 65 børn i alderen tre til seks år vil i juni måned i år stå klar ved Esbjerg International School i Guldager. Det betyder, at børnehaven kan rumme 20 ekstra børn. Fondsmidler betaler den ny børnehave, der kun koster 5,5 millioner kroner.
Byggeriet er gået i gang for få uger siden, så det er gået forbløffende hurtigt med at få ’skallen’ på plads. Og det er der en forklaring på, fortæller administrationschef Jesper Hammer, der er tovholder på byggeprojektet.
”Da vi havde fået revet den gamle pedelbygning ned og støbt fundament, havde totalentreprenør CM Byg ApS allerede bygget alle vægge i deres store hal i Gredstedbro, så de kom hurtigt op at stå, og der kom hurtigt tag på, så det hele ikke druknede i regn,” smiler den tilfredse administrationschef.
Skolen, der også tidligere har haft held med at tiltrække store sponsorer til deres byggeprojekter, har denne gang fået børnehaven betalt af midler fra Claus Sørensens Fond, Den A. P. Møllerske Fond, Lida og Oscar Olsens Fond samt Esbjerg Fonden.
Byggeriet er så grønt som muligt, der er blandt andet brugt genbrugstræ på yderfladerne. Men da der er strikse krav til udluftning, vaskemaskiner, antal vandhaner, toiletter med meget mere i en daginstitution, er der grænser for, hvad man kan gøre. Men der kommer da også to Clever-opladere til elbiler, fortæller han.
Skole og børnehave rummer nu 325 børn, en vækst på fem om året. Alle kan skrive deres børn op til børnehaven.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top