Dunja er den ny skrædder for hele Hjerting-området

Dunja Schørring Larsen savnede sit fag og tog en hurtig beslutning, da hun fik mulighed for at åbne systue i Hjerting

Hent artiklen som PDF her

SYNING – Skal brudekjolen tilrettes eller peppes op? Eller skal den laves til en konfirmationskjole? Krævede tøjkøbet på nettet lige en kærlig hånd med længden på bukserne eller andet? Så er der nu hjælp at hente på Gammel Guldagervej 46, for her har den skrædderuddannede Dunja Schørring Larsen netop åbnet systuen DLux. Som man nok kan gætte, står d’et for Dunja.
Vi kikkede indenfor hos den modige iværksætter med den gode idé og fik lidt at vide om rejsen hertil.
”Jeg er født og opvokset i Hjerting og blev uddannet som designteknolog på TEKO i Herning, som jo er stedet, hvis man vil arbejde med tøj. Vi flyttede til en gård ved Varde, hvor jeg begyndte at indrette systue og at sy for folk. Så har jeg stået i butik og har arbejdet på Hjerting Badehotel. Men jeg har hele tiden syet ved siden af,” fortæller Dunja, der er flyttet tilbage til Hjerting i mellemtiden.

Elsker kjoler
”Mit hjerte banker for kjoler. Det kommer nok fra min tid hos Humlum Kjoler ved Struer. Her var i tidernes morgen et snedkeri, men så ville man prøve noget nyt og begyndte at tage kjoler ind. Det blev en succes. Snart fyldte de det hele,” fortæller hun med et smil om den helt særlige specialbutik i den lille landsby nordpå i Jylland.
”Så fik jeg muligheden for at låne dette lokale, og da jeg havde det meste af udstyret fra Varde, var det bare at gå i gang. Og jeg er glad for at komme tilbage til mit fag.”
Hun er ret sikker på, at DLux ligger et godt sted.
”En stor del af kjolesalget foregår på nettet, men mange gange passer tøjet ikke, når det kommer. Og så retter jeg det til. De nærmeste kjoleforretninger ligger i Vejle og Aarhus. Det er langt at køre, hvis man skal have rettet noget til, men så gør jeg det gerne.”
I dag er stof blevet dyrt, og bæredygtighed betyder meget. Det glæder hende.
”Før finanskrisen skulle alle bare have en helt ny brudekjole til mindst 10.000 kroner. Men så sagde det bum! Nu kan man godt blive gift i en brugt, omforandret kjole,” smiler hun og arbejder videre på en brudekjole, mens den lille skrædderhund ligger stille og lytter på i sin kurv.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top