Leder: Naturen kalder

LEDER – Denne avis burde udgives på genbrugspapir med grønne blade, distribueres af kvidrende brevduer og læses med ryggen op ad et stort, smukt, skyggefuldt træ.

Naturen kalder i forvejen højt og tydeligt her i vores dejlige område. Og nu er der endnu flere fristelser på vej, som burde hive selv den blegeste sofakartoffel op af divanen. Væk fra skærmen og ud for at gå, løbe, cykle, ride, svømme, padle, surfe, sejle eller lave noget endnu sjovere i det grønne. Vi er nogen, der er ved at løbe tør for undskyldninger.

I sidste avis kunne vi fortælle alt om den nye, stort anlagte helhedsplan for Fourfeldt Ådal. Et rigtig skønt område og en lidt overset perle for mange, der ikke bor lige i nabolaget. Men nu skal kommunens største rekreative område løftes ud i lyset med bl.a. bedre stisystemer og nye faciliteter.

I denne avis kan vi så fortælle om to andre store projekter med aktiviteter i naturen. Den helt store nyhed er Bikepark Ådalen. En meget ambitiøs plan for en mountainbike park ved ’Alpe d’Ådalen’, som vi har tilladt os at døbe det kuperede område ved den store kælkebakke i Sædding.

Her kommer nogle spændende mountainbike spor, men halvdelen af budgettet bruges til nye faciliteter som f.eks. bålhuse, der kan bruges af alle, med eller uden knopdæk på cyklen.

Det mest vidunderlige er, at projektet er skabt af frivillige ildsjæle, som ikke har bedt om en eneste kommunal krone. De knokler bare løs med ideen, fordi de ikke kan lade være.

Den anden store naturhistorie er en spændende ny plan for Marbæk-området, der nu skal være endnu mere attraktivt.

Det er vigtigt med den slags fristende tilbud for en aktiv livsstil. En helt dugfrisk rapport fra Idrættens Analyseinstitut viser, at danskerne nu dyrker mindre motion end for fem år siden. Skal vi gætte på, at det hænger sammen med al den tid, vi bruger foran små og store skærme? Den slags kan – også helt bogstaveligt – være spild af liv (undtagen fodbold selvfølgelig).

Så sluk nu og kom afsted. Det kan jo også være for at bygge en smuk træbåd og sejle den ud på vores skønne bugt i godt selskab med hyggelige kammerater fra Hjerting Kanelaug.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top