Leder: Kulturens kerne

LEDER – Samtale fremmer forståelsen, og den sunde erkendelse har nu også bredt sig helt til toppen af kommunens Børn & Kulturforvaltning. Ovenpå den massive kritik af skolelederrokaden erkender direktør Jørn Henriksen nu, at der har været fejl i forløbet med bl.a. for lidt inddragelse og for dårlig kommunikation.

Det er en ærlig sag at blive overrasket og en god ting at blive klogere, når det sker. Respekt for det. Der loves nu mere åbenhed og mere inddragelse.

Forhåbentlig er en læring af sagen også, at man ikke hele tiden behøver pille ved systemerne bare for at manifestere sin position – heller ikke som ny leder.

En samlet front af skolebestyrelser har først og fremmest bedt om arbejdsro efter nogle år med meget store omvæltninger. Lad os håbe, at roen nu får lov at sænke sig over skolerne.

Men kun for elever, lærere og ledelse. Bag kulisserne – ikke mindst i det politiske system – skulle der nødig blive så meget ro, at tingene får lov at sejle sin egen sø igen. Der er brug for en ny og mere åben kultur i processerne og i det ’lovforberedende’ arbejde.

Det har flere politikere selv peget på, men så må de også påtage sig bøvlet ved at gøre dét, de er valgt til: At blande sig, mens tid er. Ellers ender de igen som gummistempler på en færdigskrevet plan.

Og inden vi nu falder helt i svime over de nye toner fra topledelsen, skal vi lige huske på, at de ikke er kommet af sig selv. De er presset ud af en direktør, som vi her på avisen har været nødt til at ’ryge ud’ ved hjælp af bl.a. aktindsigt og hårde, men rene tacklinger.

En direktør som gennem lang tid ikke ville snakke om sagen – først med henvisning til en høringsfrist og kort derefter med begrundelsen, at sagen nu var afgjort!
En leder der kritiserede, at medarbejdere debatterer sagen offentligt. Og en mand, hvis første reaktion på vores dækning var beskyldninger om ’krænkelser og karaktermord’, fulgt af trusler om Pressenævnet.

Desværre blev det sidste ikke til noget, og derfor må vi selv påpege, at vores artikler står journalistisk helt snorlige. Vi står ved vores dækning og er stolt af den.

En omvendt synder bringer større glæde i himlen end en hel flok frelste. Så vi glæder os på jordnær vis over en ny kultur med nye toner – og glæder os til at se handling følge ord. Det gælder også for de politikere, der har prædiket mere åbenhed, både i denne sag og helt generelt.

Vi skal nok følge med – og minde om de smukke ord, hvis nogen skulle gå hen og glemme dem.

Læs også artiklen “Forvaltningsdirektør lover mere åben kultur fremover”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top