Leder: Kære læser

Denne gang må du meget gerne vende avisen på hovedet og starte læsningen bagfra.

Her finder du en tryksag, vi meget nødig vil lave, og som du – forhåbentlig – nødig vil læse. Vi har omdøbt den, for den ligger meget fjernt fra vores værdier her på Hjerting Posten.

Og du er velkommen til at læse den som en stilfærdig protest og lille reminder om, at en læseværdig lokalavis ikke kommer af sig selv.

Den omvendte avis er inspireret af en træls tvivl her i kompagniet: Laver vi det forkerte produkt? Er prisen vigtigere end kvalitet? Er det værd at bruge ressourcer på lokalt engagement?

Svaret er et rungende ’Måske’ efter tre konkrete hændelser den seneste tid. Det ville være for indiskret at beskrive dem nærmere, for de er nok primært et produkt af ubetænksomhed.

Men de medvirkende i de tre hændelser har nogle fælles træk: Man tager for givet, at Hjerting Posten er her og laver støttende omtale af lokale initiativer.

Alligevel lægger man sine annoncebudgetter andre steder og/eller forsøger at presse sin lokalavis med rene dumpingtilbud fra andre medier, der dårligt nok kan dække tryk og distribution i de konkrete oplag. Vel at mærke medier, som kun sporadisk interesserer sig for vores område, hvis der ikke er penge i det.

Vi snakker småpenge i hvert tilfælde. Vi overlever såmænd nok, hvis vi gider. Og selvom det måske kan lyde sådan, så piver vi heller ikke. Det er et frit marked, og når vi praler af en journalistisk avis, uafhængig af annoncørinteresser, går det selvfølgelig begge veje.

Vi skriver for læserne og bliver ved lige så længe, der er lyst, energi og råd til det. Men vi gør stilfærdigt opmærksom på, at man ikke både kan sidde på potte og slå på tromme, for nu at gøre det gamle udtryk lidt urbant. Man har de medier, man efterspørger.

Det ville være nemt og bekvemt for os at lave et langt billigere produkt. For eksempel ved at fylde det med pressemeddelelser og valgflæsk med tomme kalorier, som det er ved at være sæson for. Bare vend og se.

Vi foretrækker dog at gå den anden vej og møde en forventet efterspørgsel efter journalistisk kvalitet. Måske tager vi fejl?

Men hvis du er enig, så giv os en hånd med at fortælle det til annoncørerne. Prik til dem, du savner i avisen, og fortæl om din holdning til lokalaviser og kvalitet.

Foreløbig kan du vende avisen og vende i tankerne, hvad du foretrækker. Så skal vi nok vende tilbage med go’ energi igen til august.

Rigtig go’ sommer!

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top