Leder: Go’ energi har ingen alder

LEDER – Erfaren mand er god at gæste, og den gamle sandhed kan man gange med 100, når det gælder Tage Sørensen.

Erhvervsmanden og mæcenen runder 100 somre den 5. december, og der er masser at fejre – både for fødselaren og for alle vi andre her i området.

Tage Sørensen er en mand med en helt speciel betydning og en særlig personlighed.

Man kunne kalde ham en go’ gammeldaws fabrikant fra dengang, det var en hædersbetegnelse for folk, der producerer solide værdier. Ikke bare for egen profit, men for medarbejderne og hele resten af samfundet.

Man kunne også kalde ham socialt ansvarlig, halve århundreder før den slags blev til den moderigtige CSR-makeup, som nogle går og pynter sig med. I de go’e gamle dage behøvede man ikke oversætte almindelig anstændighed til Corporate Social Responsibility.

Man kunne kalde ham et renæssancemenneske, hvis man ser bort fra den nærmest asketiske livsstil, der ifølge ham selv hører til opskriften på et langt liv.

Og man kunne kalde ham en spejderdreng, for det har han været i både praksis og ånd gennem mange år. Udtrykket hæftes ofte på folk, der opfører sig lidt for pænt, men han ville selv tage det som en kompliment.

Man kunne kalde Tage Sørensen så meget, bare ikke gammel. Selvom der står 1915 på hans dåbsattest, føler han sig ikke gammel, som han siger i vores Profilen-interview – helt uden krukkeri.

Og selvom synet ikke længere er skarpt, så fejler hans mentale udsyn og nysgerrighed på omverden ikke noget. Go’ energi har ingen alder.

Og hvis man nu – i måske bare den halve alder – en stille stund skulle sidde og føle sig lidt udbrændt i livet, så er det livsbekræftende at se og høre en mand som Tage Sørensen.

Desværre har de lukket den fabrik, der laver hans slags. Man møder dem sjældent efterhånden, i livet i almindelighed og i erhvervslivet i særdeleshed. Men heldigvis har vi nogle stykker her på egnen.

Tage Sørensen kunne have bygget sig et slot og ført sig frem i store biler med store armbevægelser, men den slags har aldrig interesseret ham.

Det gør til gengæld de smukke og varige værdier som f.eks. kunsten, der nyder godt af kulturmæcenens generøsitet, ikke mindst på hans elskede Fanø.

Smukt og varigt er ikke lige de betegnelser, man aktuelt forbinder med EfB. Men her kan vi også takke vores glade giver for, at vi i skrivende stund spiller Superliga på Danmarks flotteste stadion.

Rigtig mange har rigtigt meget at takke ham for.

Hjertelig tillykke med de snart 100 år, Tage Sørensen!
Og tillykke til alle vi andre her i området, der direkte og indirekte nyder godt af din generøsitet og de værdier, du har skabt.

Læs også Profilen-interview: 100 år med store fodaftryk: “Jeg føler mig ikke gammel”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top