Leder: 12 skarpe skud

LEDER – Hjerting Postens kamera var øjenvidne på allernærmeste hold, da faldskærmsulykken skete ved Hjerting Kanelaug i lørdags. Undertegnede
stod meget tæt på nedslagsstedet i strandkanten  – selvfølgelig udenfor sikkerhedsafspærringen.

Da ulykken udviklede sig, var der kun én professionel ting at bidrage med: At holde fingeren på udløseren.

Derfor har vi 12 knivskarpe fotos, der dokumenterer hele den uhyggelige landing, men vi har valgt ikke at bringe dem i denne omgang.

Primært af hensyn til den tilskadekomne. Det er barske, men ikke ubærlige billeder. De viser, hvordan udspringeren rammer vandet, ryger forover, vikles ind i linerne, kastes rundt på stranden i flere omgange og ender sammensnøret i skærmen.

Heldigvis endte det efter omstændighederne godt.
Men hvis betonmolen bare et par meter væk eller andre personer var blevet ramt, var det en helt anden sag. Måske også for vores vurdering.

Vi har ikke forstand på faldskærmsspring og skal ikke kloge i, hvad der skete. Vi kan jo bare konstatere, at et eller andet gik galt, trods den erfarne udspringers tårnhøje rutine.

Nogle på stranden spurgte kritisk ind til, hvorfor jeg fotograferede, og svaret er enkelt: Det var mit arbejde den dag.
Også at dokumentere, da en hyggelig event pludselig ændrede sig. Det gælder også efter ulykken.

Derefter kan man så stille og roligt vurdere, hvad der skal ske. Af respekt for den tilskadekomne og redningsarbejdet nærmede jeg mig heller ikke stedet. Man kan dog se i andre medier, at ikke alle havde fine fornemmelser for den tilgang – bogstaveligt talt.

Vi kunne også have valgt at sælge billederne til et fotobureau, som kunne have sendt dem verden rundt. Jeg er selv blevet kontaktet med henblik på salg, og jeg kender personligt mediefolk, der har tjent små formuer på mindre dramatik.

I stedet har vi tilbudt udspringeren og klubben, at de må få billederne til internt brug, hvis de eventuelt kan bruge dem til evaluering eller undervisning i, hvordan man helst ikke skal lande. Hvis den uheldige udspringer vel at mærke selv giver klubben lov.

Vi er ikke specielt hellige her på avisen – det er bare ganske almindelig presseetik.
Som desværre er i frit fald – på digitalt sprog rimer etik ikke længere på klik.

Kurt Henriksen, redaktør

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top