Fovrfeldt-forfatter med en ny bog

Frode Jørgensen udgiver Kongens vilje, folkets ofre – Danmarkshistorien som roman 1795-1870 den 19. april

Hent hele artiklen som PDF her

HISTORIE – Napoleonskrigenes indflydelse på danmarkshistorien. Kampen om hertugdømmerne. Enevældens slutning. Demokratiets spæde begyndelse. Alt dette kan du læse om eller få genopfrisket på en levende måde, hvis du får fat i den tredje bog, som Frode Jørgensen fra Fovrfeldt udgiver den 19. april.
En af hovedpersonerne er født år 1812 i Ditmarsken. Når han lidt henne i bogen kommer til verden, bliver hans identitet holdt skjult. Vi følger hans opvækst på proprietærgården Marsklund Ladegård. Tyve år gammel bliver det afsløret, at han er født som prins. Han får arbejde på ’Borgen’ i Rendsburg og Carlshytte Jernstøberi. Vi oplever hans kærlighed og sorg. Kiel og damperne Frederik 6. og Løven. Teknologiens spæde start og dens hurtige udvikling.
Han ender i Østergade, København. Hovedstadens forurening og koleraepidemien. Med sin nye kærlighed og hustru får han en søn.

Skelsættende periode
Det er kort sagt en roman, der beskriver en periode i danmarkshistorien, som er skelsættende for Danmark og hertugdømmerne. Romanen gør den beskrevne periode fra 1795 til 1870 til en levende måde at opleve danmarkshistorien på, mener Forlaget Mellemgaard.

Lad os tage et uddrag af bogen:
”Skibsrederen kom ombord på h/s Løven for at fortælle, at rygtet talte sandt. Henvendt til skipper: De skal være beredt til afgang, hvis det utænkelige skulle ske. Og han fortsatte, henvendt til de forsamlede officerer: Som I sikkert ikke ved, så har hertugen af Augustenborg været i Berlin. Der har han med glæde fået tilsagn om hjælp fra den preussiske konge. Hjælpen er på vej, gestikulerede rederen begejstret. Der kommer hærenheder både fra Preussen og Det Tyske Statsforbund. Så skal de krigsgale danskere nok få at føle, og rederen trampede i dækket for at understrege sine ord. Han var ved at forlade skibet, da han vendte sig om og råbte: Sejren er på vej! Den tysksindede del af officererne svarede som et ekko: Sejren er på vej!”
-fina

Om forfatteren

Frode Oldenburg Jørgensen fra Fovrfeldt er født 1942 i Undløse på Sjælland. Han er uddannet maskinmester og har sejlet som sådan. Han har siden arbejdet som værkfører, maskinmester og driftsleder forskellige steder, blandt andet i Esbjerg. Han har tidligere udgivet erindringsbogen Den ulige kamp – en familiekrønike gennem 150 år og Jorden rundt med Mærsk.
Vores læserklub, Klub Vadehavet, sælger hans ny bog Kongens vilje, folkets ofre for 279 kroner plus levering, når den udkommer. Skriv blot bestilling til mail@hjertingposten.dk. Vi sælger også de to andre bøger på tilbud for 199 kroner.

Tekst:

Relaterede artikler

Top