Beboere og lokalråd skærper tonen i Fourfeld-vandkamp

Hjerting Postens omtalte 25. oktober, hvordan problemerne med vand ved Fourfeld Ådal var et af de dominerende emner ved et valgmøde i Sædding Centret.

VANDKAMP – Beboerne i Andelsboligforeningen Buntmagertoften og Sædding-Fovrfeldt Lokalråd hæver nu stemmelejet en tak i kampen mod stigende vandproblemer ved Fourfeld Ådal. Som beskrevet i sidste nummer af Bolig Posten bøvler beboerne i andelsboligerne på Buntmagertoften med forhøjet grundvandsstand, så man ikke kan dræne vand væk fra området. Samtidig sætter man spørgsmålstegn ved den kommunale oprensning af bækken og stigende tilførsel af vand til Fourfeld Bæk fra andre områder af byen.

Ved han står for skud

For at lægge maksimalt pres på politikerne har man inviteret udvalgsformand John Snedker (S) samt viceborgmester – og direktør for Din Forsyning – Jesper Frost Rasmussen (V) til et møde inden kommunalvalget 21. november.

”John Snedker vil gerne møde op, men Jesper Frost vil først efter valget. Vi har en anelse om, at det er fordi, han ved, at han kommer for skud,” lyder det fra Jarl Thiesen, næstformand for Andelsboligforeningen Buntmagertoften.

”I Østerbyen mødte Frost heller ikke op, da de havde møde om vandproblemer, men dengang svarede Snedker jo fint på det.”

Men alle politikere er jo hårdt booket med valgkamp i disse uger?

”Ja, og vi har givet ham nogle datoer at vælge mellem, men han vendte først tilbage i går med et nej (i sidste uge, red.) Vi har jo prikket til ham før med inhabilitet, og vi vil gerne have ham i tale med begge kasketter. Vi ser også gerne, at han tager sine fagfolk med, så vi kan begynde at snakke konkret, og så der kan svares på det, man stiller spørgsmål om,” siger Jarl Thiesen.

Rammer troværdighed

Hans kritik bakkes op af lokalrådet.

”Jeg synes ikke, Jesper Frost kan være bekendt at tage så let på så alvorlig en sag,” siger formand Holger Schrøder fra Sædding-Fovr­feldt Lokalråd, som mener, at man har været fleksible med mødetidspunkter – netop af hensyn til den travle valgkamp.

”Han har kun givet os mulighed for at mødes efter valget. Vi skal selvfølgelig have fagfolk med, men det er jo lige så meget et spørgsmål om politisk holdning. Vi synes ikke rigtigt, at hans troværdighed står mål med hans løfter,” lyder det fra Holger Schrøder.

Viceborgmesteren afviser, at han ikke vil mødes om sagen.

”Men min kalender er jo fuldstændig booket her op til valget. Og så er nogle af de spørgsmål de stiller af teknisk karakter, så det vil være naturligt at få nogle teknikere med til mødet. Det er jo ikke paratviden for en politiker, når vi snakker så tekniske løsningsforslag,” siger Jesper Frost Rasmussen, der også afviser, at han ’tager let på sagen’.

Tager sagen seriøst

”Det kan jeg slet ikke genkende – jeg synes, jeg har forholdt mig seriøst til den her sag på vælgermødet i Sædding og andre steder, og det synes jeg i øvrigt, alle politikerne har. Det er jo ikke manglende politisk vilje, der gør, at der ikke allerede er fundet en løsning.”

Hvad siger du til beskyldningerne om inhabilitet?

”Det er simpelthen direkte forkert. For mig er det jo ikke et tema, der skal kigges på, bare fordi der er valg. Det er et større problem, der skal belyses, og der skal være nogle fagfolk med, der kan hjælpe med at belyse det.”

I lokalrådet vil man nu gennemføre et møde efter valget.

”Og vi skal jo have fat på dem, der har fingeren på pulsen. Det er jo ikke bare et spørgsmål om Buntmagertoften, men også om, at vi får sikkerhed for, at de nu gør noget på renseanlægget. Jo mere vand, de leder til Fourfeld Bæk, jo værre bliver det,” siger Holger Schrøder, som oplyser, at han også har fået henvendelser fra andre beboere i området, som oplever problemer.

”Jeg er glad for, at nogle af dem, der har det helt inde på livet, begynder at tage ejerskab nu. Problemet er der, og vi er nødt til at holde fokus på det, så vi får noget handling.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top