Torsten klæder Hjertings mænd på

Hjertings herretøjsforretning kunne man næsten kalde Vincens, selv om den ligger 13 km væk

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HERRETØJ – Han er på fornavn med alle koryfæerne fra Hjerting Idrætsforening, som hans far var med til at stifte. Og hans hjerte banker stadig for HIF. Også i år regner han således med at stille med tøj til sommerfestens modeshow.
Proppet med tøj
Men Torsten Vincens’ herretøjsforretning, som rigtigt mange mænd fra Hjerting valfarter til, når de skal ekviperes, ligger i Varde, 13 km væk. Og lige nu er der en ekstra grund til at køre forbi, for han og fruen, Lotte Vincens Falk, har nu overtaget butikken Vincens, bygget den om og proppet den med lækkert tøj. Hun har dog godt, fast arbejde andetsteds.
Hjerting Posten tog ud til butikken på Ribevej 33 i Varde og fik historien.

Torsten Vincens i den nyeste udgave af Vincens, som han og fruen lige har overtaget. Hans hjerte banker stadig for HIF, som hans far var med til at stifte.

Torsten Vincens i den nyeste udgave af Vincens, som han og fruen lige har overtaget. Hans hjerte banker stadig for HIF, som hans far var med til at stifte.

”Jeg kom til Hjerting som 6-årig i 1966. Familien flyttede til Jægervænget, og min far, Jørgen Vincens, var med til at stifte Hjerting Idrætsforening. Han var fodboldformand helt frem til 1993. Jens Eg og jeg kørte så fodbold videre,” fortæller han.
Der var bud efter den unge Torsten. Han kom i lære i 1979 hos Jens Ankersen i Esbjerg. Og bortset fra en ni måneder lang afstikker til Salling i Aalborg, har det altid været Esbjerg og Varde, han har slået sine folder i. Den første dag glemmer han aldrig:
”Jens Eg og jeg går ind ad døren til Salling samtidigt! Ingen af os anede, den anden skulle starte der,” griner han.
Butikken Vincens lå først i Esbjerg fra 1995, men i 1999 flyttede den til Varde. Den lukkede, mens han selv var hos Bechsgaard, men i 2005 genstartede han Vincens i Kræmmerpassagen i Varde. Senere flyttede den til Ribevej 33.
”Jeg fik det råd engang, at man skulle flytte efter supermarkederne. Det var klogt,” siger han.
Han satser på at forsætte, til han bliver 70 år. Til den tid får han så mere end én fridag om ugen.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Top