Tag skraldet søndag den 31. marts

AFFALDSDAG – Søndag den 31. marts kl. 10 gælder det om rive sig løs fra den lange brunch for at gøre lidt gavn i nærområdet.

Her afvikles arrangementerne Hold Hjerting Ren og Hold Guldager Ren (se boks) med samme ædle formål: Giv et par timer af dit liv og hjælp med at fjerne affald langs veje og stier.

I Hjerting opfordres alle til at starte hjemmefra kl. 10 og tage familie, naboer og en pose i hånden for at komme ud og rydde op i sit eget område. Man kan jo selv se, hvor der trænger til en kærlig hånd, og det er en god anledning til at snakke med sine børn om god affaldsstil.

Alle poser kan bruges

Inden arrangementet kan der afhentes poser og lånes affalds-’grabbere’ hos Hjerting Badehotel og Meny, så længe lageret rækker. Og ellers kan man bruge alle slags almindelige plastikposer til indsamlingen – de behøver ikke være gennemsigtige.

Afhentning langs vejen

Hvis poserne bliver for tunge undervejs, kan man stille dem ud til vejen, så bliver de afhentede.

Arrangørerne sætter nogle røde kegler op på udvalgte nøgleposter, hvor man kan stille sine poser – og ellers bare sørg for at stille dem synligt ved de større veje, så finder vi dem. Og ellers giv besked til hjælperne på P-pladsen skråt overfor Hjerting Badehotel.

Her er opstillet en container, sponseret af virksomheden Lotra, hvor man kan aflevere affaldet.

Som noget nyt i år, vil der også blive kørt med en trailer på stranden, hvis højvandet tillader det. Hvis vandet står ekstra højt, henter vi affaldet senere, men sørg for at sætte det over højvandslinjen eller stil det op til Hjerting Strandvej.

Forplejning til de flittige

Efter endt arbejde er der pølser, øl, sodavand og slush ice, som er sponseret af bl.a. Spar Nord, Meny, Hjerting Badehotel, Hjerting Borgerforening og Hjerting Erhvervsforening.

 

Hold både Guldager og Hjerting Ren

Søndag den 31. marts er dagen for den nationale Affaldsindsamlingen, og her i området er Hjerting og Guldager med.

I Guldager mødes man kl. 10.00 på Børnehusets P-plads og starter med kaffe og rundstykker, inden arbejdet går i gang.

Der udleveres sække, men medbring selv handsker og evt. en trillebør. Efter endt arbejde mødes man igen på P-pladsen kl. 11.45 til en øl eller sodavand.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top