Ren succes for Hold Hjerting Ren

Hele artiklen i PDF-format

AFFALDSINDSAMLING – Arrangementet ’Hold Hjerting Ren!’ den 2. april blev en stor succes med flot opbakning. Rigtigt mange brugte et par timer søndag formiddag på at indsamle affald i hele Hjerting, langs stierne, i parker og på stranden. Og de hyggede sig undervejs.

BILLEDGALLERI:

”Det er dejligt at lave noget aktivt sammen med sine børn, og så får vi en god snak om affald og oprydning undervejs,” lød det samstemmende fra mange af de familier, Hjerting Posten mødte rundt omkring i byen.

Selvom vejret var lidt mellemfornøjet, var rigtigt mange trukket i arbejdstøjet. Opfordringen lød, at man startede hjemme på sin egen vej, og derefter samlede affald på vej mod stranden, hvor der var opstillet en stor container på P-pladsen overfor Hjerting Badehotel. Både containeren og 1.000 indsamlingsposer var sponseret af miljøvirksomheden Lotra.

”Affaldet blev vejet, og der blev indsamlet i alt 830 kilo. Det er fantastisk, når man tænker, hvad type affald, det er,” fortæller Peter Petersen fra Hjerting Badehotel, der var idémand og initiativtager.

Meget af affaldet var nemlig plastik, tomme dåser og andet, der vejer lidt, men fylder meget, så containeren blev godt fyldt op.

Idémanden havde også arrangeret pølser, sodavand og øl til alle indsamlere, så det blev en rigtig hyggelig afslutning på arrangementet.

”Der blev drukket 181 øl og sodavand, så det er nok sådan cirka lig med deltagerantallet. Det er rigtig flot, og vi er meget taknemmelige for opbakningen,” siger Peter Petersen på vegne af arrangørgruppen.

Her kan I se fotos af nogle af de mange indsamlere. De fortjener en hyldest for godt arbejde, og vi håber at se endnu flere til næste år!

Et farligt rod kom frem i lyset

SVINERI – Affaldsindsamlingen ’Hold Hjerting Ren!’ fik desværre nogle mindre heldige sider af den lokale menneskehed frem i lyset.

En af indsamlerne kunne berette, at hun havde fundet en éngangsgrill og en bunke knuste flasker begravet under et tyndt lag sand på stranden. Komplet med rustne jernpigge (billedet ovenfor) strittende opad lige under sandet, så det ikke just lignede nogen tilfældighed.

En anden indsamler måtte bruge megen energi på at fiske plastikposer med hunde høm-høm’er op mellem stenene langs Strandpromenaden.

En eller flere hundeejere synes åbenbart, det giver god mening først at fiske hundens efterladenskaber op i en pose – for derefter at dumpe et stykke plastik med indhold ned mellem stenene.

Det har tilsyneladende været for svært at ramme en af de mange skraldespande, der står med omkring 100 meters mellemrum på hele promenaden.


Læs også leder: Rendyrket svineri

Tekst:

Relaterede artikler

Top