Ny udsigtskikkert indviet ved Sædding Strand

BAYWATCH – Fugle, sæler og sejlbåde kan fremover komme i fokus på Ho Bugt med indvielsen af en ny udsigtskikkert ved ’De Hvide Mænd.’

Blæsten hev og sled utålmodigt i plastikken på den nye spritnye kikkert, som med just in time-logistik blev færdigmonteret, mens talerne blev holdt.

”Jeg vil gerne rose den gode dialog, der er mellem Esbjerg Kommune og lokal­rådet i Sædding-Fovrfeld. I kommer med mange input og ideer til jeres område, og I har en mening om, hvad der skal ske. Det er på den måde, at vi får et dynamisk og attraktivt område, som er til glæde for så mange,” sagde Esbjerg Kommunes formand for Teknik- og Byggeudvalget, Anders Kronborg.

Essensen af Esbjerg

“Med den fantastiske udsigt til Ho Bugt, Fanø, Grådyb og ind over vores driftige havneområde, så favner området egentlig essensen af Esbjerg meget godt. Vi er tæt på havet, men har også unikke områder tæt på vores by. Og snart bliver det muligt at se det store projekt Esbjerg Strand rejse sig tæt på.”

Kommunen fik også roser af lokalrådet.

“Vi er glade for samarbejdet, og det er ingen sag at være formand for så aktivt et område,” sagde formanden for Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Holger Schrøder, efter indvielsen.

Han kan også glæde sig over, at området ved ‘De Hvide Mænd’ er renoveret med nye borde, bænke og skraldespande, så det er endnu mere indbydende.

Den nye kikkert betales af kommunen og har kostet omkring 50.000 kr. inkl. moms og opsætning. Modellen er lavet til møntindkast, men det bliver ganske gratis at tage et kig udover bugten. Selve kikkerten bliver taget ind om vinteren, og på grund af slitage fra salt og sand på linsen vil det være god stil at vende den på langs af kysten efter brug.

Ny infotavle

Kommunen har også opsat informationstegningen ovenfor, så turisterne kan se, hvad der dukker op i horisonten.

Hvis nogen i øvrigt mener, der mangler noget på tegningen, kan man skrive til teamkoordinator Lars Reinau hos Esbjerg Kommune på mailadressen: larei@esbjergkommune.dk.

 

 

Illustr: Anne Slot Frandsen/Esbjerg Kommune

 

 

Tekst:
Top