Kunstnere håber at få besøg af unge familier

Blå døre er en unik mulighed for at besøge 26 kunstnere

MALEKUNST – Blå døre blev ikke til noget i foråret på grund af den galopperende corona, der alt for hurtigt fik fyldt sygehusenes intensivafdelinger. Men nu er det tiden. Lørdag den 26. september og søndag den 27. september, begge dage i tidsrummet klokken 11 til 17, åbner 26 kunstnere i Esbjerg deres døre og gallerier for gæster.

Blå døre har det hele
”Og denne gang håber jeg virkelig, de unge kommer. Kom dog ud for at kikke! Der er meget nyt. Og vi har det hele: Den fanden-i-voldske, den kulørte, surrealisten, fotografen, skulptøren, den dygtige håndværker. Det koster ikke noget, kun hvis man bliver så forelsket i et værk, at man bare må eje det,” siger kunstmaler og gallerist Tina Asmussen med begejstring og svingende pensel i hjemmeatelieret, hvor redaktøren formastede sig til at komme en time for tidligt på grund af forkert kalenderkik og måtte vende tilbage en time senere.
Tina Asmussen åbner selv sit galleri i Jon og Dittes Hus i Hjerting de to dage. Hun er som flere af de andre kunstnere sprunget fra et ’almindeligt’ job til kunstmaler. Hun var børnehaveklasseleder, men kunsten og en begyndende salgssucces fik hende til at springe ud i det. Og i 2011 åbnede hun så også galleriet og butikken i Hjerting.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Lokale udstillere

Jytte Jespersen, Skovvænget 2
Tina Asmussen, Gl. Guldagervej 14
Flemming Rendbo, Sædding Strandvej 145 B
Per Jørgensen, Solglimt Allé 3
Erik Brøndberg, Guldager Stationsvej 94
Connie Borgen, Sædding Strandvej 261
Gitte Hadrup, Lunasallé 9
Jette Dümke, Lyngvej 59
Per Jørgensen, Solglimts Allé 3

Se hele kataloget med de øvrige 17 udstillere og deres udstillingsadresser på kunstiesbjerg.dk/upl/website/aktuelt1/Bluedoor2020.pdf

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top