Julen redder os fra sortsyn

Man kan hist og her læse og høre udtalelser om, at fejringen af julen skal holdes til december måned. Men så skal man lige huske, hvad jul eller den hedenske jol var: En fejring af, at nu er den mørke tid ved at slutte. Nu vender det. Nu kommer den livgivende sol tilbage. Og det buldrende mørke her i Norden kommer altså allerede i november, så lad os få masser af julebelysning, korsang, sammenkomster, gløgg – og Jul i Hjerting. Sortsyn og depressioner har vi nok af. Lad os få liv og glæde, trods den mørke tid. Og husk at købe ind lokalt. Det er en vigtig tid for de handlende. Mange webbutikker ser danske ud, men når pakken kommer, er den ofte fra andre lande.

Der er for alvor kommet gang i salget af byggegrunde i Sjelborg, og anlæggelsen af det store tunnelsystem skrider hurtigt frem. Snart kan alle skoleelever derfra kunne cykle sikkert til skole.

Hvad skolerne angår, så har Esbjerg Kommune startet et arbejde med decentralisering. Det er ikke stjerneklart formuleret, hvad politikerne vil, men umiddelbart lyder det fornuftigt, hvis det kan afskaffe noget bureaukrati og spare nogle penge på samme tid.

I det lille mediehus kan vi glæde os over kun at have fået en lillebitte annoncenedgang i 2023. Det er jo ikke sikkert, det holder, så vi tænker hele tiden på nye tiltag. I kan hjælpe ved at tippe os noget mere. Det giver bedre aviser.

God Jul i Hjerting!

 

Tekst:
Top