Finanskonsulent giver dig bank

PRIVATØKONOMI – Vi hører det så tit, men gør det for lidt: Afsøger alternativer i vores privatøkonomi og skifter leverandør af finans og forsikring om nødvendigt.

”Det er altså ofte flere hundrede tusinde kroner, vi snakker om – på måske bare ti år – når vi sætter os ned og regner på det,” siger Klaus Rejnhold Sørensen fra Fourfeld, der nu er blevet selvstændig finanskonsulent i finanshuset F10.

Han har været ansat i finanssektoren siden 1989 – senest som Private Banking Chef hos Danske Bank i Esbjerg – og har altid arbejdet med privatøkonomi og boligfinansiering.

”Bankerne gør det sådan set ikke dårligt, men ofte er tingene bare lidt skæve – måske lidt for høj rente her og lidt for højt bidrag der.”

Er vi for bundne?

”Ja – både kunder og rådgivere. Det er fint at have en god kemi med sin rådgiver – man skal bare ikke betale for meget for det,” påpeger Klaus Rejnhold Sørensen.

Han regner de fleste etablerede mennesker med hus, bil og måske lidt pension som sine kundeemner.

”Jo flere brikker at flytte med i økonomien, desto mere at optimere på.”

Sender du så folk til en eller anden inferiør pantebrevshaj?

”Nej, vi sammenligner ikke æbler og pærer, og vi arbejder med alle de gængse institutter i byen. Men jeg kommer jo også med lidt mere faglig vægt i stemmen, end de fleste kunder kan gøre,” siger finanskonsulenten og understreger, at bankskifte aldrig er et mål i sig selv.

Hans udgangspunkt for arbejdet er et økonomicheck til 3.000 kr., der danner basis for forslag til optimering. Hvis der skal findes en ny bank, koster det 5.000 kr. at lade ham forhandle aftalen hjem – dog med ’no cure, no pay’-garanti, hvis der ikke opnås de vilkår, han stiller i udsigt.

 

Tekst:
Top