Højhuse i Sædding opgives

Ungdomsbo har opgivet højhuse i Sædding, men det er ikke nok for lokalrådet

HØJHUSE – Selv om Ungdomsbo har opgivet at bygge tre højhuse på det areal, boligforeningen har erhvervet ved Strandvænget, er Sædding-Fovrfeld Lokalråd ikke til sinds at droppe sin kamp mod et område uden lys, luft og grønt.
”Det er ikke en dyt bedre. Der skal laves en ny lokalplan, og i den ønsker Ungdomsbo at få plads til 24 boliger. Det er alt for meget, det bliver alt for tæt”, siger lokalrådets næstformand, Jarl Thiesen.
”Vi kæmpede jo ikke kun mod højhusene, vi havde håbet på at få et grønt område,”, tilføjer han.
”Men det er vel naturligt, at en boligforening køber jord for at bygge på den? Hvis det skal være et grønt område, skal kommunen vel overtage grunden?”
”Og det gør kommunen ikke, det ved vi godt. Men det her ligner simpelthen noget, der udspringer af ghettoplanen. De vil flytte nogle mennesker ud fra Stengårdsvej og så placere dem her. Så vi er ikke tilfredse. Vi bliver ved. De beboere, der kommer til at bo på det område, skal have lys og luft og grønne omgivelser,”, slutter Jarl Thiesen.

Offentliggjort forkert
En fejl, som Esbjerg Kommunen angiveligt har begået, har skylden:
“Den første lokalplanhøring blev ad kommunale veje offentliggjort forkert. Dette betød, at kommunen nu skal igennem en ny høringsperiode. Det har givet os som interesseret bygherre mulighed for at omdisponere og nedskalere projektet. Både ud fra de tilbagemeldinger, første høring gav, samt et reelt behov i boligforeningen for at omdisponere den fastlagte kommunale grundkapital til andre byggefelter i byen, har vi valgt at fokusere på mindre enheder og boligtyper, der kan sammenlægges med allerede eksisterende afdelinger,” siger direktør Peter Sandager.
”Etagebyggeri og by­planlægningen generelt i Esbjerg kræver en bedre og bredere kommunal planlægning end det, vi har set indtil nu, hvor både bygherre og borgere fremover involveres tidligere i forløbet, så frustrationer og udgifter til rådgivning reduceres væsentligt. Projektet i Sædding er udarbejdet ud fra de kommunale 2020-planer, så vi ser frem til den nye 2025-plan, der skulle være på vej. Jeg har først en drøftelse med Esbjerg Kommune om sagen i Sædding sidst på ugen, så jeg ved ikke mere lige nu,” tilføjer han.
Ifølge Ungdomsbo er byggesagen i Sædding planlagt i to etaper: Etape 1 på den gamle boldbane og etape 2 på arealet over mod børnehaven, der er delvist ejet af boligforeningen og Esbjerg Kommune. Etape 1 er som før planlagt med 30 styk tæt-lavt byggeri på mellem 104 og 115 kvadratmeter.
Etape 2 ændres fra etagebyggeri til 24 boliger i stueplan og 1. sal mellem 65 og 85 kvadratmeter. Der er tildelt kommunal grundkapital til både etape 1 og etape 2, hvor etape 2 tidligere var planlagt til etagebyggeri.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Arkiv

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top