Afholdt gymnastikleder takker af som formand

GYMNASTIK – Gennem 18 år har Lisbeth Lomholt fra Hjerting taget tørnen som bestyrelsesmedlem i HIF’s gymnastikafdeling, heraf de seneste otte år som formand.

Men nu er det slut, formandsposten går videre til Jane Sørensen, og den store opvisning 1. april i Nordvangshallen markerer slutningen.

”Det har været rigtig spændende – virkelig. Når man stiller op til den slags arbejde, har de fleste nok altid en ide om, hvad man kunne gøre. Og jeg kunne ligesom se, at vores gymnastikafdeling skulle have redskaber, før der kunne komme flere børn. Vi skulle have noget at gøre med,” fortæller Lisbeth Lomholt, da vi møder hende – selvfølgelig i gymnastiksalen ved Hjerting Skole.

”Det er så dét, der er sket i min tid – vi har virkelig fået redskaber og har været meget heldige med fondsansøgninger.”

Foreningen har bl.a. fået indkøbt en 15 meter lang ’air track’ (en lang springbane med luft i) og to styk på ni meter, der er kommet nye trampoliner, en ny plint, gulvtæpper til Grand Prix-pigerne og vogne til at køre dem på.

”Vi vendte billedet om dengang og sagde: Nu tilbyder vi en hel masse redskaber, og så ser vi, hvad det giver. Og det gav en hel masse vækst på børneholdene,” siger Lisbeth Lomholt.

HIF Gymnastik har lige nu 287 medlemmer, hvoraf omkring 200 er børnemedlemmer. 50 af dem er med i konkurrenceafdelingen for Grand Prix-piger og rytmisk sportsgymnastik.

Op og ned i gymnastik

”Lige nu har vi to piger på landsholdet, så det er jo spændende. Men det giver så også en udfordring i bestyrelsesarbejdet, at vi både er en bredde- og eliteklub. Vi skal fordele både kræfterne og sol og vind lige,” påpeger den afgående formand.

”Men det er spændende, og vi har jo prøvet af holde Jyske Mesterskaber i rytmisk sportsgymnastik tre gange i Nordvangshallen.”

På voksensiden er dog tabt en del medlemmer.

”Over de sidste tre år vinket farvel til 50-60 voksne. Vi er ramt af fitnesscentrene og folks ønsker om fleksibilitet i deres træningstid. Vi planlægger dog også fitnessfaciliteter i det nye HIF-hus, så vi måske kan få nogle voksne medlemmer tilbage, men vi har ikke strukturen helt på plads,” oplyser Lisbeth Lomholt.

”Men det realistisk børnene, vi kan trække. Og vi er konstant på lederjagt, selvom vores ledere tager et fantastisk slæb.”

Efter mange år kan hun selv anbefale varmt at blive idrætsleder.

”En frivillig må også gerne spørge sig selv: Hvad får jeg selv ud af det? Og vi får jo meget udbytte i form af glæde, begejstring og ros. Vi får det der med, at vi betyder noget for vores by, for det kommer man til. Det med at sætte noget i værk – det er altså dejligt!”

Lisbeth Lomholt er til daglig lærer på Hjerting Skole 40 pct. af arbejdstiden og naturvejleder på Myrthuegaard og i Jernalderlandsbyen resten af tiden. Hun fortsætter i HIFs hovedbestyrelse, hvor hun ikke er på valg i år.

Tekst og foto: Kurt Henriksen

Tekst:
Top