Nu siger de farvel til Rødhætte efter 35 år

Eva og Carsten på balkonen på første sal. Udsigten er fænomenal.

Eva og Carsten Thomsen har levet og åndet for Restaurant Sjelborg Strand

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

LIVSSTIL – Kært barn har mange navne, men Eva og Carsten Thomsen må erkende, at deres restaurant gennem 35 år, Restaurant Sjelborg Strand, stadig kaldes Rødhætte af de fleste borgere i området. Restaurant Sjelborg har den i øvrigt også heddet, kan man se på et maleri i ’krostuen’.
Rødhætte-mysteriet
Hvornår og hvorfor, Rødhætte kom ind i billedet, har de ikke helt fået opklaret.
Men hvem ved, måske kommer der nu et nyt navn, for de har sat deres restaurant med tilhørende bolig, lækkert gæsteværelse på første sal til salg på hos EDC-mægler Claus Langelund.
Vil man hellere rive bygningen ned, er der plads til to-tre sommerhuse, fortæller ægteparret.
I dag driver de selv restauranten, men i en periode frem til 2008 var de oppe på 14 ansatte. Der var fuldt skrald på, husker de.

Svært at holde på folk
Og de frygtede hele tiden, at gode medarbejdere skulle smutte.
”Nå de sagde: Jeg har lige noget, jeg godt vil snakke med jer om på onsdag, så vidste vi, hvad der var på vej,” sukker Eva.
Vi er på besøg en søndag formiddag efter en 70-års fødselsdag, der varede til klokken tre om natten. Fødselaren fik blandt andet en oppustelig rollator, kan man se på gavebordet. Det var vist en sjov fest! Eva og Carsten, der først kom i seng klokken halv fire, ser forbløffende friske ud her klokken 11, mens vi får en god kop kaffe og en ditto ostemad i selskab med deres 13-årige hund Lulu, der har ét godt øje og ét glasøje.
”Vi kalder det en sjelborghund. Der er vist tre racer i den,” griner Eva.

Eva og Carsten Thomsenj, Restaurant Sjelborg Strand med hunden Lulu. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

Eva med Lulu. Da hun først havde skældt redaktøren lidt ud, faldt hun hurtigt til ro.

Eva og Carsten deler i dag deres tid mellem Sjelborg og Sønderho. De har altid sejlet meget i deres fritid, ofte til Fanø, som de elsker. Så de seneste fire et halvt år har haft en ben i hver lejr. Og nu synes de, deres tid som restauratører i Sjelborg er ovre.
”Vi orker ikke mere. Og får vi ikke solgt, åbner vi et pensionat eller en swingerklub,” siger Eva med et endnu større grin.

Kræver solid indsats
De er nu ret fortrøstningsfulde med at få solgt. Mægleren skal blot finde et par med den rette indstilling, da det er en livsstil at være restauratører. Og det kræver en solid indsats.

Eva og Carsten Thomsen, Rødhætte. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.

I privaten er der et lækkert spisekøkken med flot udsigt over Vesterhavet. Ingen kan kikke ind.

Parret satser på kvalitet:
”Folk spørger da til prisen, men når de går ud ad døren, snakker de kun om, hvor godt det var. Og så kommer de igen – og igen. Gæsterne i går aftes var her for eksempel for sjette gang,” fortæller Carsten.
Det har været en lang og broget rejse at eje og drive restauranten, som siden 1929, da Frk. Clemmesen åbnede pensionat på stedet, kun har haft tre ejere, de to foregående i 25 år hver.

En tur til pyramiderne
De har haft den bortforpagtet, mens de fra 2008 ”sejlede til pyramiderne” og rundt i Middelhavet, men da de kom hjem efter godt tre år, så den hærget og slidt ud. Så de byggede om og til for over tre millioner kroner, omdøbte den fra Rødhætte til Restaurant Sjelborg Strand og begyndte at drive den selv igen. I dag har de kun frokostgæster og selskaber, ikke á la carte, og det passer fint til to personer.
Carsten, der er uddannet tjener, er i restauranten, Eva i køkkenet.
På første sal er der den skønneste lille lejlighed, som de med stor succes lejede ud på AirBnb i et år.

Udsigt begejstrede
”Folk var lidt tilbageholdende, når jeg spurgte, om jeg skulle være deres kufferter op, men når de så udsigten over Vesterhavet, kunne de slet ikke holde deres begejstring tilbage! Så ville de gerne have deres kufferter op,” siger han med et skævt smil.
Udlejningen var tidkrævende, og det med hele tiden at have fremmede i huset, var ikke lige dem, så de holdt op. Men muligheden for nemt tjente penge er der i hvert fald. Den er tip-top renoveret, også badeværelset.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Top