Ny redaktør og ejer af Hjerting Posten

Finn Arne Hansen er ny redaktør og ejer af Hjerting Posten, der ligesom nu skal drives sammen med søsteravisen Fanø Posten.

EJERSKIFTE – Redaktør Finn Arne Hansen (60) vil fremover være ny redaktør og udgiver af Hjerting Posten, der ligesom nu vil blive drevet sammen med søsteravisen Fanø Posten. Han overtog på Fanø fra nytår, og nu tages næste skridt med Hjerting Posten.

”Det er en fornøjelse at komme tilbage til den nære journalistik, som i den grad vedkommer læserne. Danmark er blevet stærkt centraliseret de senere år, så lokale medier har en enorm betydning for sammenhængskraften i de små samfund, de udkommer i. Det vil jeg gerne bidrage til”, siger Finn Arne Hansen.

”Jeg kan lide at skrive om stort og småt, men især om mennesker i lokalsamfundet. Så jeg modtager med glæde tips fra alle læsere af Hjerting Posten. I kender jeres område og menneskene i det bedst, og det må også gerne være lidt skæve og sjove idéer. Hjerting Posten skal selvfølgelig oplyse og bringe nyheder, men der må også godt være historier, der giver et smil på læben”, siger han.

En erfaren herre

Finn Arne stammer oprindeligt fra Skanderborg, er uddannet journalist og har arbejdet med lokaljournalistik på både Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Han har også været pressechef hos Bilpriser.dk og Autobutler, har arbejdet på PR-bureauer og været selvstændig kommunikationsrådgiver.

Siden januar i år har han boet i Nordby på Fanø og har nu  overtaget de to aviser fra journalist Kurt Henriksen, der har drevet Hjerting Posten siden januar 2015 og etablerede Fanø Posten året efter.

”Det har været en virkelig svær beslutning, som har kostet mange timers søvn. Det føles som at bortadoptere to af sine børn, for jeg elsker de aviser og arbejdet med lokaljournalistik, som var en ny bane for mig. Jeg overlevede dog at vinke farvel til Fanø Posten, men jeg vil savne Hjerting Posten endnu mere,” siger Kurt Henriksen.

Han startede sidste år med at læse teologi på Aarhus Universitet, så der er brug for at frigøre mere tid, så familien og hans ’rigtige arbejde’ som selvstændig PR-konsulent ikke forsømmes endnu mere.

Aviser i sund drift

”Det er sjovt, men hårdt at lave avis, og man dør lidt hver gang. Men sådan skal det være, når man går op i kvalitet. Aviserne har alle dage været et ’con amore’ projekt, fordi jeg savnede journalistik, men også en god forretning, selvom der som forventet er sket meget i mediebranchen de senere år. Vi arbejder målrettet med ægte lokal, håndlavet kvalitetsjournalistik, så aviserne har en sund indtjening. Sidste år blev vi kåret som Gazelle-virksomhed af min gamle arbejdsgiver,” siger Kurt Henriksen med en fortid på Dagbladet Børsen.

”Det er da også fristende at forfølge nogle af de regionale muligheder, hvor alt for mange historier ikke bliver afdækket ordentligt, eller hvor læserne må nøjes med en afskrift af pressemeddelelsen. Men stafetten går videre, og Finn Arne har lovet at tage sig kærligt af mine ’børn’ og læserne.”

Rent praktisk videreføres alle aftaler med annoncørerne i samme udgiverselskab, og den nye redaktør træffes på mailadressen fah@hjertingposten.dk.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top