Fra bankdirektør til vejleder i ayurveda

Pantea Egebak faldt pladsk for de lokaler i Jon og Dittes Hus,  hvor Tina Asmussen holdt til

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

Faktaboks om ayurveda:

”Ayurveda er en form for alternativ behandling, der har været brugt indenfor hinduismen. Der findes tre forskellige elementer (doshaer) indenfor ayurveda. Det er henholdsvis Pitta, Vata og Kapha. Pitta er ild som er forbundet med synet. Vata er rum og luft, som er forbundet med hørelsen og følelsen. Kapha er vand og jord, som er forbundet med smags- og lugtesansen.
Inden for ayurveda bliver folk delt op i de tre forskellige elementer, ofte bliver man tildelt to af dem med den ene som hovedelement. Disse elementer kaldes også for kropstyper. Alle har dog alle tre elementer i sig. Det er meget vigtigt, at man har en god balance mellem de tre elementer, samt balance inden for hvert af de tre elementer.
De ældste tekster om ayurveda er skrevet på sanskrit. Oversat fra sanskrit betyder ayurveda ’livets videnskab’. Man kan spore behandlingsformen helt tilbage til 5000 år før vores tidsregning. Ayurveda har i meget lang tid været praktiseret i flere lande som f.eks. Indien, Nepal og Sri Lanka. I visse arabiske lande bliver det også praktiseret. I Indien er der ca. 80 % af befolkningen der benytter sig af en eller form af ayurveda for at helbrede sygdom. I nyere tid har også dele af den vestlige verden taget det til sig, dog som en alternativ behandlingsform.
Behandling med ayurveda kan ske indenfor massage, yoga, kost, meditation og personligt arbejde med sig selv. Ayurveda knytter sig derfor ikke kun til en bestemt behandlingsform.”

Kilde: Wikipedia.dk

Kærlighed bragte Pantea Egebak fra Kolding til Hjerting. Nu er hun Sydvestjyllands første udbyder af ayurveda-behandlinger

Med det samme, når man træder ind ad døren til Pantea Egebaks House of Balance i Jon og Dittes hus i Hjerting, hvor Tina Asmussen før havde butik og galleri, mærker man en kærlig, fredelig og skøn energi.Og det skyldes ikke kun solen udefra og den storsmilende Pantea Egebak, der er sprunget ud med egen ayurveda-klinik eller tempel, som man næsten burde næsten kalde det. For der holdes ceremonier, et andet ord for fester. Det skyldes især rummene, mener iværksætteren, der blev trukket til Hjerting på grund af kærlighed til en lokal politimand.

Kærlig energi
”Rummene her rummer bare så megen kærlig energi. Kan du ikke mærke det? Jeg kan mærke både Dittes og Tinas energier. Da jeg fandt det her, vidste jeg, det skulle være her. Huset kaldte på mig Og jeg kan også bruge stranden og strandpromenaden i mine behandlinger,” fortæller hunDen lille, stærke kvinde udstråler også selv masser af god energi og varme. Hun har en usædvanlig baggrund. Hun kom som teenager til Danmark med sine forældre, der flygtede fra det iranske præstestyre. Hendes flotte fornavn Pantea betyder ’gudinde over alt’, intet mindre, og det er efter en oldgræsk prinsesse. Persien og Grækenland var for mange år siden én stormagt.Hun har to voksne børn og har været bankdirektør.”Fra Mercedes E til elcykel,” griner hun, der efter 25 til tider meget stressende år i bankverdenen fik lyst til at skifte spor, helt og fuldstændigt. Og her kan hendes egne erfaringer med stress komme andre til gode.

Terapeutisk yoga
Hun forklarer, at hun arbejder med terapeutisk yoga, har taget mange coach- og vejlederuddannelser, heriblandt NLP. Og hun vejleder én til én om kost.
”Hvad er godt for mig? Det skal man finde ud af. Ikke alle har godt af rå spidskål, måske er det bedre at varme den. Jeg drikker for eksempel selv vand, der er en blanding af kogt og koldt vand, så det har samme temperatur som kroppen. Jeg lader min grødblanding med chiafrø stå i blød i køleskabet hele natten, før jeg koger den. Så har chiafrøene opsuget den væske, de kan og er blevet dobbelt så store, og så suger de ikke vand til sig i maven og tarmene. Og man skal dufte og se på maden,” fortæller hun.
Hun tilbyder som sagt stressbehandling, hvor åndedrætsøvelser, lune sokker og et uldtæppe kan være bedre end medicin, og hun tilbyder ceremonier.
”I stedet for et almindelig ’babyshower’ kan den gravide samle kvinder i alle aldre omkring sig og lade den positive energi flyde ind til barnet i maven,” fortæller hun.

Alle er velkomne til en fri samtale uden at binde sig til noget, understreger hun.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top