Tag med på en tidsrejse og oplev Myrthues ny jernaldergård – prøv en nat i jernalderen

Myrthues ny jernaldergård i Guldager indvies fredag den 30. august klokken 10-11.30.

Fredag den 30. august viser Myrthue sin ny jernaldergård i Guldager frem for pressen, politikerne og andre særligt inviterede

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HISTORIE – En stor dag venter forude. Fredag den 30. august vises Myrthues ny jernaldergård i Guldager frem for prerssen, politkerne og andre indbudte
”Den står på fundamentet af 50 års stolte traditioner med læring, der kommer ind under huden og lagrer sig i hukommelsen på skoleeleverne. ”Den bedste skoledag i mit liv”. Sådan lyder det ofte fra de skoleelever, der besøger Myrthues jernalderlandsby, og nu får læringen og de gode oplevelser endnu bedre vilkår,” fortæller Dorte Vind, leder af Myrthue – Natur, Kultur & Læring.

Skoleelever på besøg siden 1971
”Denne dag, næstsidste dag i august indvier Myrthue nemlig sin helt ny jernaldergård, som Esbjerg Byråd satte penge af til i 2020, fordi den gamle jernaldergård var hårdt angrebet af råd og borebiller. Heldigvis har den ny gård rejst sig på imponerende vis og er klar til at danne den livagtige og virkelighedstro ramme om skoleelevernes møde med livet i jernalderen. Faktisk har skoleelever helt siden 1971 prøvet kræfter med at grutte mel, lave brændenældesuppe, ofre til guderne, fælde træer eller lukke dyrene på græs i jernalderlandsbyen i Guldager, mens de samtidig har taget vigtig læring om håndværk og historie med sig videre i livet,” fortæller hun.

Nat i Jernalderen

I Jernalderlandsbyen, Guldager Stationsvej 105, 6710 Esbjerg V  vil smeden Thorbjørn og den kloge kone Gunhild stå for selve indvielsesritualet, og der er også tid til at opleve børn i aktivitet og få lidt mad og drikke. Senere kan offentligheden nyde stedet.
Man kan læse mere om Myrthues formidlingstilbud til kommunens folkeskoler i Jernalderlandsbyen i Guldager her: ude.nu/udbyder/jernalderlandsbyen. Man kan se mere om åbne arrangementer i Jernalderlandsbyen i Guldager og Nat i Jernalderen her: kultunaut.dk/perl/arrmore/typeesbjerglive3?ArrNr=17741628. Dette link ser dog ikke ud til at virke lige i skrivende stund.

En nat i Jernalderen

Har du nogensinde overvejet, hvordan det var at tilbringe en nat i Jernalderen – siddende med din familie i langhuset ved bålets skær og høre de ældre fortælle historier om guderne og mørket?
Denne aften har du mulighed for at få lille fornemmelse for natten i Jernalderen. Vi samles ved langhuset i tusmørket og skaber os nogle indledende indtryk af tilværelsen i Jernalderen. Her var ens skæbne lagt i hænderne på gudernes vilje og naturens kræfter. Vi sanser mørket på en vandring gennem skoven, og vi forsøger at mildne Odin med et dyrebart offer.
Arrangementet er tiltænkt børnefamilier med store børn, der kan være oppe til kl. 22. Voksne uden børn er selvfølgelig også velkomne.
Deltagerantal min. 20 og max. 40. Tilmeld dig her senest 5. september.

Kontakt:
Formidler Charlotte Bruun, chbru@esbjerg.dk, tlf. 41210113.
Efter arrangementet har I mulighed for overnatning i shelters på egen hånd ved vores shelterplads. Det er gratis, men bestilling af pladser er påkrævet i dagens anledning. Max. 25 pladser. Bestil her senest 5. september.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Myrthue

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top