Tina og Mie er klar med kunst, tapas og livsstil

Svigermor Tina Asmussen og svigerdatter Mie Fredriksen er nu kompagnoner.

Tina Asmussen og svigerdatteren Mie Frederiksen har samlet kræfterne og har nu lokaler lige ud mod stranden i Hjerting. Satser på flere ’strøggæster’

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

Et nyt eventyr er startet for Tina Asmussen. Hendes galleributik Stories by Asmussen er ikke længere i Jon og Dittes Hus men er smeltet sammen med Krea.House på hjørnet af Gl. Guldagervej og Hjerting Strandvej.
Dermed har hun også fået en ung og dynamisk forretningspartner, hendes svigerdatter Mie Frederiksen, 32, Hjerting. Med er faktisk også sønnen Emil Maigaard Asmussen. Han har dog ikke sin daglige gang i forretningen, da han sammen med en kompagnon driver en succesfuld forretning med elcykler.
Mie Frederiksen fortæller, at hun er fra Esbjerg C, og at hun kom til Hjerting i 2019. Hun er uddannet kosmetolog og markedsføringsøkonom. Hun har for nylig fået barn nummer tre med Emil, men heldigvis har hun sin mor Nete, der kan hjælpe med børnepasning, så hun kan springe ud i dette nye virke med sin erfarne sivermor.
Tina Asmussen fortæller, at idéen til Krea.House – der har dette spøjse navn med punktum mellem de to ord, fordi .house nu kan købes til domænenavne – kom i forbindelse med lukningen af børnetøjsbutikken.

Tinas Asmusssen og Mie Frederiksen Kreau House Hjerting. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten

Der er masser af gaveidéer at komme efter.

Åben dør til naboen
”Da det lokale blev ledigt, fik jeg nogle gode idéer. I forvejen ligger Susanne Dyreborgs butik og café her, og på den anden side af vejen ligger Hjerting Badehotel. Før var det sådan, at kun 25 procent af strøggæsterne hernede kom op til mig i Jon og Dittes hus. Men her er det anderledes, det kan vi allerede mærke nu. Der kommer folk fra Schweiz og Frankrig ovre fra hotellet, og gæsterne hos Susanne kan gå gennem den åbne dør der lige ind til os, og det gør de,” fortæller hun.
”Jeg kunne godt regne ud, det var en stor fordel, men Mie var ved at være færdig med sin barsel, og det viste sig, at hun og Emil havde mod på det. Det er en skøn situation at have de unge med,” smiler en glad Tina, der nu med ro i sindet kan begynde at tænke på et generationsskifte om måske fire-fem år.
”Og jeg er så taknemmelig for at kunne være med. Min svigermor har lagt hele sin kæmpesjæl i sin forretning,” tilføjer Mie.
”Ja, det har været ’learning by doing’, hvor jeg har prøvet alt muligt af. Jeg har en popcorn-hjerne! Om et år har Mie også lært en hel masse, og jeg kan begynde at overlade flere og flere beslutninger til hende, men jeg skal øve mig i at sige: Den klarer du,” siger Tina.

Krukke til olivenolie
Tinas store hit med at lade folk male på keramik, som de så kan få brændt, er naturligvis fortsat en del af konceptet, nu med den væsentlige fordel, at arbejdsbordene har udsigt over Ho Bugt. Og så sørger Mie og Tina for fornyelse hele tiden.
”Det er vildt populært at have en pizzaovn, så vi sælger nu krukker til olivenolie, som også mænd kan lide at dekorere,” fortæller Mie og viser et jomfrueligt, hvidt eksemplar frem fra hylden.

Tina Asmussen (tv.) og Mie Frederiksen foran hylden med de hvide keramikting.

Tina Asmussens store, farverige malerier præsenteres nu bedre i de rummelige, lyse lokaler, og så er der kommet gang i salget af plakater. Den trend startede for nogle år siden, men den bliver hele tiden stærkere. De har derfor lavet en hel afdeling med kunstplakater og andre plakater. Her kan også købes flot gavepapir.

Kreao House Hjerting. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten

Dette er ikke notesblokke, det er flot gavepapir.

I Krea.House er der ud over boligtilbehør og gaveartikler stadig tøj. Der er mærker som Martha de Chateau, Pirp, Frau, Moshi Moshi Mind og danske La Rose, der gør det i klassiske snit til kvinder fra 30 år og opefter.
Noget nyt er Munkholm sæber og hudpleje. Det er et familieejet, dansk brand, og produkterne er så økologiske som overhovedet muligt.
Som noget nyt vil de fredag den 23. august have en tapasdag med ’fri leg og hygge’, og den 11. september kommer et arrangement med forhandleren af hudplejeserien Green Ethic.

Tina Asmussen og Mie Frederiksen, Krea House Hjerting. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten

Både Tina og Mie elsker dette lille kakkelbord. Efter dette interview tog de til Formland for at se på nye, spændende varer.

Man kan følge både Krea.House og Stories by på Instagram.
Det er go’ energi i 6710! Held og lykke, siger vi herfra.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top