Susanne Dyreborg vil åbne café med havudsigt og egne sælkager

Susanne Dyreborg ved den smarte ismaskine, der på syv sekunder laver et bæger italiensk is til en softice uden luft i.

Halvandet år har Susanne Dyreborg nu brugt på at sætte sit eget præg på sin butik. Nu udvider hun og laver en lille café med udsigt til Ho Bugt. En sælsmåkage er på vej

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

Denne artikel er udvidet i forhold til den i avisen:

I februar 2022 overtog Susanne Dyreborg Butikken på Gl. Guldagervej. Hun var ude af byrådspolitik og skulle i gang med noget nyt med hjælp fra ægtemanden Tom. Siden da har hun omskabt Bitikken til Butikken Dyreborg og fundet varer, som hun gerne vil sælge – gerne med en god historie som de tæpper, der er lavet af stumper fra en t-shirtproduktion. Det giver en række kvinder i Bangladesh en god levevej. Der er ikke børnearbejde involveret. Hun har også specielle sæber, gode vine, keramik, viktualievarer fra Slagter Christiansen på Fanø, økologisk brød fra mølleriet Mel i Forum og meget mere.
Men hendes iværksætterhjerne roterer hurtigt, så der skal ske noget nyt. Så nu udvider hun ind i lokalerne, hvor et bedemandsfirma holdt til. Og hun vil indrette en lille café i butikken. I forvejen sælger hun italiensk is. Og det foregår på en smart måde: Et portionsbæger fra fryseren sættes i maskinen, hun trykker på en knap og drejer lidt med et andet bæger, og vupti, så er der en ‘softice’. Den er uden ludt, og det lægges der jo skat på i Danmark, så… Vi anbefaler varmt karamelisen.
”Vi – eller Tom – rydder alt her foran vinduet, og så skal der være en lang, smal træbordplade, så man kan sidde der med havudsigt og nyde en kop kaffe med en kage. Måske får vi senere et bord til brætspil og en varm ret en gang om ugen,” fortæller Susanne. Kaffen vil komme i små stempelkander. Så hun slipper for at have et stort, dyrt skrummel af en kaffemaskine stående i butikken, kan vi konstatere.
Hun vil indrette et køkken i de nye lokaler, og så vil hun lave kager selv.
”Det er jeg faktisk ret god til,” smiler hun.

Form til småkagen Hjertingsælen i Butikken Dyreborg. Foto: Finn Arne Hansen, Hjerting Posten.
Hun håber, at hendes kommende småkage Hjertingsælen vil blive et hit.
”Jeg fandt udstikkerformen i en antikforretning og kunne ikke stå for den,” siger hun.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top