Butikken er et nyt eventyr for tidligere viceborgmester

Susanne Dyreborg har kastet sig ud i noget helt nyt som butiksindehaver

Hent artiklen som PDF

DETAILHANDEL – ”Læringskurven har været meget stejl,” siger Susanne Dyreborg med et smil.
Hun er den ny ejer af Butikken, som fremover får tilføjet hendes navn.
Siden midt i januar har Butikken fyldt alt for hende.
Først var hun med tidligere ejer Mie Hyttel på arbejde med tusindvis af informationer om, hvad der sælger godt, navne på leverandører, og hvordan man betjener kasseapparatet.
Siden er hun sammen med sin mand Torben Gregersen gået i gang med at sætte Butikken i stand, så kunderne kan se, at der er sket noget, når hun åbner igen lørdag den 12. februar.
Det var ellers lidt af en mavepuster, da Susanne Dyreborg på aftenen den 16. november måtte indse, at hun på trods af et personligt godt valg ikke havde nok stemmer til at fortsætte som Dansk Folkepartis lokalpolitiker i Esbjerg Byråd.
”På valgaftenen blev jeg rigtig skuffet. Vi havde kæmpet for det, og jeg synes, der var mange ting jeg gerne ville være med til at ændre, og mange borgere jeg gerne ville hjælpe,” siger Susanne Dyreborg.
Men nu stod hun uden et arbejde. Jobbet som økonomiassistent på UC SYD havde hun sagt op i august, så hun havde god tid til valgkampen. Men selv om det kan virke som noget af et selvmål, ser Susanne Dyreborg det som et tiltrængt skub til at vælge en ny retning.
”Hvis jeg ikke skulle være politiker, ville jeg ikke arbejde med økonomi og udbud. Så jeg tvang mig selv til at tænke andre tanker. Det var et bevidst valg,” forklarer hun.
Da hun så, at Butikken søgte en ny ejer, var hun ikke i tvivl om, at det kunne være noget for hende. Hun kan godt lide konceptet med nogle udvalgte lækre produkter, så det vil hun køre videre.
”Jeg kan godt lide, at vi har lækre produkter og ved, hvor de kommer fra. Her har vi en velfungerende butik med stamkunder og turister. Jeg skal tilbyde det, folk gerne vil have. Men jeg skal også udvikle på det,” siger hun.
Blandt andet har hun planer om at få kunsthåndværk ind i butikken. Hun håber, hun kan gøre det så spændende, at folk gerne vil ned og se, hvad hun nu har fundet på. Med tiden vil hun også arrangere events – gerne sammen med lokale samarbejdspartnere.
Hun har hovedet fuldt af Butikken lige nu. Men hun afviser, at hun er færdig som politiker, selv om hun ikke på nuværende tidspunkt har planer om at stille op til kommunalvalget igen.
”Jeg ved ikke, om jeg er færdig med politik. Det tror jeg ikke. Jeg er stadig med i partiet og i bestyrelsen for vores lokalforening, og jeg interesserer mig for samfundet og politik. Men lige nu har jeg nok at se til,” siger hun.

Tekst og foto: Katrine Friisberg

Blå bog Susanne Dyreborg

  • Født i 1966 i Østerbyen
  • Uddannet økonom
  • 1. viceborgmester i Esbjerg Kommune indtil nytår. Hun blev valgt ind i Esbjerg Byråd for Dansk Folkeparti i 2017, men opnåede ikke genvalg i 2021
  • Har arbejdet i Esbjerg og Varde Kommune – blandt andet som områdechef inden for ældresektoren i Varde Kommune
  • De sidste mange år har hun arbejdet med indkøb og udbud først på VUC, så på EUC Vest og til sidst på UC SYD
  • Hun sagde sit job op i august før valgkampen til kommunalvalget i november 2021
  • Bor i Lifstrup
  • Er gift med Torben Gregersen, selvstændig gulvmand. De har tre voksne børn sammen og et barnebarn

Tekst:

Relaterede artikler

Top